Incepe primavara oficial cu o actiune de reciclare de Ziua Mondiala a Apei

tupperwareNu mai e nicio scuză, weekendul acesta începe oficial primăvara. Dacă din curte deja aţi adunat ultimele frunze moarte, aţi greblat gazonul ce stă să încolţească şi aţi toaletat pomii, Tupperware propune o acţiune de reciclare a ambalajelor de plastic cu ocazia Zilei Mondiale a Apei (22 martie).

Aşadar, vineri, 20 martie, în Braşov (partener Rian Consult), sâmbătă, 21 martie, în Constanţa (partener MM Recycling) şi duminică, 22 martie, în Bucureşti (partener Rosal SA), Tupperware Romania, va organiza la sediile distribuitorilor săi autorizaţi* o acţiune de colectare a sticlelor de plastic (PET). Fiecare persoană care va aduce minim 10 sticle de plastic va primi cadou** o Sticla ECO Tupperware de 500 ml, un produs excelent atât pentru adulţi cât şi pentru copii.

Intenţia Tupperware este de a educa consumatorul în direcţia reciclării, dar şi a renunţării la sticlele de unică folosinţă. Pentru aceasta, între produsele oferite ca soluţii sunt sticlele eco de 1 l, 500 ml, 750 ml . Sticlele eco sunt soluţia perfectă pentru a păstra apa şi orice alt lichid rece necarbogazificat. Sticla are inerţie termică şi va păstra pentru o perioadă mai îndelungată temperatura, şi pot fi folosite oriunde. Este realizată dintr-un material care nu permite transferul de particule şi nu se pătează. Sunt practice şi se închid etanş, şi, mai ales, sunt refolosibile.

Principalul motiv pentru care sticlele de plastic „normale” se aruncă este acela că încep să miroasă. De sticlele Tupperware am auzit de vreun an de zile, şi le-am considerat „alte sticle”, fără să aprofundez subiectul. Anul trecut însă Tupperware a sponsorizat crosul din toamnă al copiilor, unde toţi participanţii au găsit în pachetul de start sticla pentru sportivi. Copiii au îndrăgit-o imediat, căci nu au şanse să-i piardă dopul, se deschide şi închide rapid. Se umple uşor, şi are şi ceşcuţă detaşabilă din partea de jos (habar n-am dacă acesta îi este scopul, dar noi aşa o folosim).

Culmea e că… nu miroase. Cu tot pesimismul meu, sticla se încăpăţânează să rezite… în iarnă credeam că am câştigat. M-am dus în piaţă, şi mi-am luat flori de anason, pentru craft. Cum nu aveam la mine nicio cutie, şi, ca să nu ajung cu ele sparte acasă, le-am pus în sticlă. Numai că acolo au rămas vreo săptămână, căci am uitat complet de ele, (şi de sticlă, prin maşină)… Când m-am apucat de lucru şi le-am căutat, avea sticla o aromă de ameţeai. Puneam apă chioară în ea, şi ziceai că-i ceai. A durat minunea vreo câteva zile, am spălat-o, şi – spre fericirea copiilor – aroma de anason a dispărut. Şi acum sunt la fel ca în prima zi, dacă ignori urmele de dinţi cu care ai mei deschid repede dopul.

Despre produsele Tupperware voi mai povesti însă cu altă ocazie. Acum, ca să închei vesel, înainte de îndemnul la reciclat, iată câteva informaţii din categoria „ştiaţi că”:

  • Reciclând un ambalaj de plastic economisim energia necesară funcţionării unui bec de 60W timp de 6 ore!
  • Tupperware Brands Corporation este o companie care comercializează recipiente cu sigiliu revoluţionare pentru depozitarea alimentelor.
  • Compania şi-a extins activitatea în peste 85 de ţări din întreaga lume, şi de 30 de ani este prezentă în Europa
  • În România compania s-a deschis în mod oficial în aprilie 2011, iar produsele sunt disponibile prin distribuitorii autorizaţi.

Spor la reciclat!


*Adrese distribuitori Tupperware:
Bucuresti: Optimcore SRL, Bd. Unirii nr. 9, twmagicone@gmail.com, 0723.590.128; 10.00-18.00
Constanta: Str. Dezrobirii nr. 101, mia_lupea@yahoo.com, 0722.433.277; 9.00 – 18.00
Brasov: Azurit SRL, str. Tâmpei nr. 8, azurit_tw@yahoo.com, 0268.708.515, 0721.326.986; 12.00- 18.00

**Numarul de sticle eco este limitat:
280 sticle Bucuresti; 500 sticle Brasov; 250 sticle Constanta

Cristina H.
Posted in De-ale casei and tagged .

3 Comments

  1. super, dar unde gasesc mai multe informatii. Unde anume in Bucuresti. Avem nevoie de actiuni de genul acesta mai mult pentru constientizare.
    :-*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente