Elevi, școală și teme

Nu ştiu câţi dintre voi, cititorii mei, eraţi pe net la final de decembrie, când lumea de obicei petrece… Din fericire – pentru mine – nu eram singura care bântuia pe facebook, doar că aveam scuza că „învăţ”. M-am întors la şcoală, şi drept să spun, când piticii mei se vaită că orele încep devreme, şi au teme cu toptanul, îi înţeleg perfect!! Acum la noi în casă e o atmosferă şcolărească, toată lumea e seara obosită, scrie şi face „ghiozdanul”. Cu ideea de sesiune nu prea s-au acomodat ei, dar nu mai pridideau cu încurajările… cea mai faină a fost aceasta: Mami, ştii, nu e nicio tragedie dacă iei un I şi trebuie să dai din nou… doar să nu înveţi în concediu, la vară, că atunci ne distrăm! Serios… brrr… nu ştiu încă ce performanţă am, căci la şcoală acum nu mai e ca pe vremea mea (ha-ha-ha) când rezultatele veneau în 2-3 zile. Acum avem mai toate examenele scrise, şi nicio notă, deşi sesiunea e aproape gata!

Dar ştiu că nu m-aş fi descurcat nici pe jumătate din cât am reuşit dacă nu aş fi luat în serios temele. Una dintre ele – cea mai dificilă după părerea mea – a fost o analiză asupra modului în care copilul se adaptează la noile cerinţe ale mediului şcolar… Şi v-am stresat, recunosc, cu chestionarul, trei zile înainte de Anul Nou, pentru că aşa am îngrăşat eu porcul în Ajun, căci tema era de prin octombrie dată… Mulţumesc aşadar tuturor celor 83 de respondeţi (pe cuvânt, nu m-am aşteptat!! În visele mele cele mai frumoase erau vreo 40…), care mi-au oferit 5 minute din timpul lor şi o experienţă de neuitat! A ieşit aproape bine, şi pe viitor promit să termin temele mai din timp, să pot face şi ceva analize mai detaliate. Sper doar să mă ajutaţi şi atunci. (Ştiu, mi-aţi dat un deget, şi eu… 🙂 )

N-am să vă povestesc despre şcolar (nu de alta, dar azi am avut examenul, şi nu cred că am putere s-o iau de la capăt), dar ce pot face este să vă las să răsfoiţi prezentarea (click pe imagine), poate vi se vor părea utile informaţiile. Dacă aveţi întrebări (folosiţi formularul de mai jos), răspund cu drag, dacă ştiu. (Nu doar eu, o să le mobilizez şi pe colegele din grupul de lucru :), iar în cel mai rău caz, întreb la şcoală, preferabil după ce anunţă notele, se înţelege de ce!

slide0017_image032

Cristina H.
Posted in De-ale casei.

5 Comments

  1. Mi-a placut! Muuult! Chiar interesant…si m-a facut sa ma gandesc la unele aspecte..carora nu le dadea atat de multa importanta!
    Bravos!!!

  2. Desi avem toata tehnologia avansata dispozitie,putem vb pe skipe, sa ne si vedem cum povestim cum a fost peste zi la scoala, preferam sa vorbim la telefon cu colegii de teme, recuperari…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente