Moș Crăciun și Spiridușul lui – figurine din bețe de înghețată (*26)

În joaca noastră de dinainte de Crăciun ne-am oprit la o figurină cu spiriduş. Şi cum era prea simpatic, am hotărât să îl pregătim şi pe Moş Crăciun.
Materiale folosite:
– două beţe de îngheţată, de preferat cele cu capete mai late
– hârtie buretată (spumă eva), din care am tăiat triunghiurile (am folosit triunghiuri isoscele, pentru spiriduş unul cu baza de 4cm şi înălţimea de 8cm, pentru moş – baza de 5cm.)
– cerc de carton cu diametrul de 4cm, culoarea pielii, si un cerc mic, diametru 1,5-2cm, tăiat pe jumătate, pentru confecţionarea urechilor.
– accesorii hobby.
piese
Se lipeşte triunghiul pe băţul de îngheţată, apoi se adaugă urechile. La spiriduş acestea se fixează cu un vârf în sus. Se pregăteşte bretonul, dintr-o bandă de 3cm care se franjurează şi se potriveşte pe dimensiune. Din spumă roşie se confecţionează dungile pentru bluză, marginea pentru fes şi nasul. Se lipesc ochii, ciucurele şi se desenează guriţa.
Pentru moş se adaugă barba, mustăţile şi sprâncenele.
Pe băţ am adăugat bandă adezivă colorată de la Daco.
spiridus_mos_bete_inghetata
Dilema e… ce facem cu ei. În pom nu prea mergem să-i prindem. Poate doar ca personaje într-o poveste de Crăciun, sau ca parte într-un ornament de masă.

Dacă vă place, spor la lucru!

Atelierul de creatie | Proiecte de Crăciun

*Proiectul face parte din maratonul 30 de idei de Crăciun.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Crăciun.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente