Stelute volumetrice (*25)

Am stat un pic pe gânduri cum să „botez” acest proiect… şi cum semănau destul de bine cu literele volumetrice din panouri, am ales acest nume. În fapt ele nu sunt decât banale steluţe de hârtie, decupate din cele mai ciudate şi sclipitoare hârtii care vă sunt la îndemână. Din nefericire pentru proiectul meu, mi-am ales prost momentul să arunc toate pungile de cadouri, ar fi mers de minune acum! Hârtia e ca în poveste, nici prea subţire, nici prea groasă, nici prea lucioasă, nici prea mată.

Cum se confecţionează: dacă trebuie să desenaţi de la zero, construiţi în cercuri cu diametere de 1,5-2cm diferenţă pentagoane perfecte. Desenaţi apoi stelele şi decupaţi-le. Desenaţi bisectoarele pentru fiecare vârf, şi prelungiţi-le până în margine. Apăsaţi linia cu un pix (de preferat să nu scrie), pentru a îndoi uşor şi drept. Faceţi apoi îndoitură în sus de la vârf până la centru, şi îndoitură în jos ceea ce rămâne, cumva să „strângeţi” steaua. Dacă partea cu desenatul vi se pare grea, am desenat eu câteva steluţe pe care le puteţi printa de aici, iar apoi le folosiţi ca model pentru a le copia pe cartoane sau alte materiale.

stelute_craciun

Nu suntem foarte hotărâte ce facem cu ele. Ori le prindem ca ghirlandă, aşa cum le-am văzut prima dată în Decoraţiuni din forme geometrice, ori le lăsăm individual ca steluţe în brad. Cele din carton aurit merg nemaipomenit şi singure, eventual cu o pereche identică, pe spate. Modelul acesta de stea l-am văzut şi prin oraş, şi din alte materiale. Pentru un copil care ştie să decupeze corect, este un exerciţiu simplu. Pentru cei care mai au de lucru, este un exerciţiu bine-venit, cu un rezultat frumos, demn de bradul de Crăciun. Sperăm că v-am mai dat o idee practică, pe ultima sută de metri până la Crăciun.

stelute_craciun

Spor la lucru!

Atelierul de creatie | Proiecte de Crăciun

*Proiectul face parte din maratonul 30 de idei de Crăciun.

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Crăciun and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente