Craciunul din padure, in Animale salbatice din hartie (*15)

Am spus deseori că numerele mele favorite din colecţia Idei creative sunt cele care includ modele ce pot fi decupate şi aranjate. Mi-am uşurat foarte mult munca cu copiii pregătind modelele pe calculator, separând elementele şi dându-le copiilor doar fişele finale, de pe care decupau piesele şi le asamblau. Altfel, modelul se copiază pe calc, se foloseşte apoi efectul indigo şi se transferă pe foaia finală. Necesită multă răbdare şi timp, ceea ce eu nu am… timp mă refer, nu că la „răbdare” aş sta mai bine când se referă la lucruri de rutină.

idei-creative101-casa3

Răsfoind numărul 101 – Animale sălbatice din hârtie, ne tot gândeam – şi eu şi Iris – ce anume să pregătim ca proiect de Crăciun. Am ajuns aproape la ultima pagină, la proiectul „vulpea şi iepuraşul”, care stăteau lângă un brad. Ca-n reclamă, am schimbat povestea. Crăciunul aduce magia şi în pădure, transformând în prieteni vechii duşmani. Vulpea şi iepuraşul nu mai stau lângă un brad simplu, am renunţat la trunchi şi l-am decorat de Crăciun. Nu am lucrat cu carton, am ales pentru tablou spumă eva, aşadar n-am putut printa modelele, ci le-am copiat cu calc.

idei-creative101-casa2

În volum sunt o sumedenie de idei frumoase, cel ales de noi a concurat cu bufniţele, foarte potrivite pentru a fi agăţate pe post de ornament pentru pomul de iarnă. În afară de acestea mai avem: veveriţa şi ariciul, şoricelul şi cuibul de păsărele, vulpea cea şireată, ornament cu căprioare, pădurea veselă, porcuşori mistreţi, ciocănitoarea şi liliacul, lupul şi ratonul, broscuţe la plimbare, bursucul şi salamandra, ornament cu şoricei, vulpea strângăreaţă, bufniţe primitoare. Ca de obiei, volumul debutează cu un capitol dedicat materialelor, uneltelor şi tehnicilor de lucru, mai ales pentru cei care nu sunt obişnuiţi cu colecţia sau nu au mai lucrat proiecte asemănătoare.

idei-creative101-casa1

Cartea o puteţi găsi în librăria online a editurii Casa, sau în alte librării: Libris (transport gratuit), eMag, elefant (transport gratuit in Bucuresti si CLuj, cu ridicare din librarie centrala), Librarie.net, AdevarulShop, BestKids.

Atelierul de creatie | Proiecte de Crăciun | Biblioteca Năzdrăvanilor 

*Proiectul face parte din maratonul 30 de idei de Crăciun.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa, Proiecte de Crăciun and tagged , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente