Bradut – origami 3D (*13)

Iarna aceasta am înnebunit pe toată lumea cu origami 3D. Am lucrat la grădiniţă, la atelierul de la Gaudeamus, iar concursul acum în plină desfăşurare are tot această tehnică indicată. Dacă vă uitaţi aici, pe pagina dedicată, veţi înţelege şi de ce această nebunie… pentru că rezultatele sunt foarte frumoase, dar necesită multă răbdare.

origami_3D_brad1

Am descoperit pe net întâmplător un brăduţ, pe pagină cu indicaţii în chineză şi o mulţime de etichete spam, ca să iasă în căutări. A ieşit, ce-i drept. Numai că neavând indicaţii, am stat să numărăm pentru fiecare etapă câte piese sunt necesare, şi cum trebuie aşezate. Am calculat apoi – sunt peste 250! Ne-a trebuit o seară, un film şi multă răbdare să terminăm brăduţul (eu şi Iris). Pe final ea doar monta piesele, îmi spunea că o dor degetele şi nu mai poate. L-am fotografiat şi înainte de ninsoare, căci am vrut să-l dăm cu sprai de zăpadă. Cred că ieşea fain dacă rândul exterior de piese era alb, dar nu aveam tăiate. Ca idee, se incepe cu două cercuri, primul de 7, al doilea de 8 piese. Urmartorul nivel este identic, numai că mai urmeaza un rand de 8 piese, care prind între ele piesele rândului precedent.. Îmi este greu să descriu, însă numărul de piese din cercul de început se multiplică mereu. Este un proiect ideal pentru a fi lucrat în grup.

origami_3D_brad2 origami_3D_brad3

Dacă am reuşit să vă provocăm, aveţi încă o săptămână să participaţi la concurs.

Origami 3D, idei creative, editura Casa

Despre carte am mai povestit aici, iar numărul 97 al colecţiei Idei creative – Origami în 3D îl găsiţi în librăria online a editurii Casa, sau în alte librării online: eMagelefantlibrarie.net,librisAdevarulShopBookCity, BookDepository.

Atelierul de creatie | Proiecte de Crăciun 

*Proiectul face parte din maratonul 30 de idei de Crăciun.

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Crăciun, Proiecte de iarnă and tagged , , .

2 Comments

    • Multumim pentru urari!

      CUm tot ne laudam pe-aici, nu e vorba de talent, ci, intr-adevar, despre rabdare.
      E cel mai „cumplit” joc de lego 🙂 , cel putin pana confectionezi „caramidutele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente