Felicitari kirigami cu globuri si bradut (*6)

Primăvara aceasta colecţia Idei creative de la editura Casa a fost completată cu un număr care a intrat imediat în topul preferinţelor mele. Am povestit atunci despre tehnică (aici) şi vă spuneam că sunt incluse şi două modele superbe pentru sărbători. Luna trecută, când ne-am apucat de confecţionat decoraţiuni, acestea au fost primele realizate. Ambele felicitări au fost decupate de mine, cu cutterul, apoi au trecut în faza următoare de „producţie”, căci Iris le-a considerat mult prea simple să le lăsăm aşa. E drept că pe un carton de cel puţin 200g, sidefat, ar fi arătat extraordinar şi simple, dar nu mi s-a aprobat sugestia :). Dacă nu e decorată, e urâtă!

kirigami-globuri

Aşadar, i-am predat proiectul şi am aşteptat cu nerăbdare să văd ce iese…

Brăduţul a fost tăiat pe margini cu trimmerul ondulat. Apoi a fost dat cu spray argintiu şi pus la uscat, moment în care a început să se îndoaie, să se curbeze, de-am crezut că l-am pierdut. A mai stat o zi la presat şi şi-a revenit. A urmat pictarea brăduţului cu acuarele cu glitter – o variantă mai ok decât lipiciul, căci se usucă mai repede. Decorul final a adus cadourile sub brad, din spumă autoadezivă, tot cu sclipici, şi mulţi fulgi.

kirigami-brad

Globurile au trecut aproximativ prin acelaşi proces, o zi la pictat, o zi la decorat, dar aici decorul a fost copleşitor (pentru mine), copilul e de-a dreptul încântat de rezultat. Trepida când a văzut steluţele albe rămase de la atelierul de sâmbătă, şi mi-a arătat victorioasă ideea. Încă nu ştim către cine vor pleca felicitările, la cât drag a prins de ele cred că şi le pune în dosarul cu proiecte personale. 🙂

 

kirigami - idei de craciun

kirigami - idei-creative 88, editura casa

Cartea o găsiţi în librăria editurii Casa, sau in librăriile online: elefant, librărie.net, eMag.ro.

Atelierul de creatie | Proiecte de Crăciun 

*Proiectul face parte din maratonul 30 de idei de Crăciun.

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa, Felicitări, Proiecte de Crăciun and tagged , , , , .

4 Comments

  1. Imi place felicitarea dv.Am trimis desenul/pictura pentru concurs,dar vad ca inca nu a aparut pe pagina de concurs.Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente