Mandale din hârtie – idei creative 98 – editura Casa (*4)

idei creative mandale din hartie

Printre apariţiile de anul acesta la editura Casa este şi un număr dedicat mandalelor din hârtie. Cu mandalele ne-am mai întâlnit aici pe site, am confecţionat şi noi, ba chiar am avut şi concursuri speciale pe această temă. Cartea de la editura Casa aduce însă o idee pe care nimeni, în toate temele sosite la „redacţie”, nu a folosit-o. Mandalele sunt desenate pe hârtie, apoi decupe parţial şi îndoite, iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos. Ideea mi-a plăcut imediat cum am văzut-o, iar creaţiile aşteaptă cuminţele la dosar să le vină rândul.

Ca materiale şi unelte, aveţi nevoie de un set de cuttere subţiri, pe care să le puteţi mânui ca pe creioane, căci unele zone sunt deosebit de finuţe. Apoi hârtie glasată, sau hârtie cu feţe diferite. Combinaţiile propuse în carte – unele foarte drăguţe – folosesc hârtie cu una din feţe aurie sau argintie. Nu am găsit aşa ceva pe la noi… doar hârtie glasată – e drept, aurie – cu una din feţe albă.

Indicaţiile sunt de a copia modelul cu ajutorul hârtiei de calc. Am preferat să le scanez – şi să le şi măresc. M-am lovit însă de altă problemă, mărite – linia s-a îngroşat, a devenit inestetică, mai ales că la 1mm grosime e imposibil să decupezi în aşa fel încât să nu se vadă. I-am setat un grad mare de transparenţă şi am printat apoi. Rezultatul – bunicel, cel puţin în poze nu se vede, dar pe obiectul real, dacă te uiţi cu atenţie – da.

Mandalele pot fi folosite ca obiecte separate, eu mă gândesc să le plastifiez şi să le agăţ în brad ori la fereastră. Sau, dacă le confecţionaţi mai mici, le puteţi folosi pe felicitări de iarnă.

idei creative mandale din hartie

Cartea însă nu se opreşte la modele de Crăciun. Aşa cum spune Iris, e pentru toate anotimpurile, putem să le facem pe toate. Avem mandale cu ghiocei, iepuraşi, inimioare, flori, roata norocului, grădina iubirii, discul soarelui, alaiul fluturilor, roza vânturilor, rozeta luminii, cunună de spice, dansul peştişorilor, hora toamnei, sfatul oamenilor de zăpadă, cercul brazilor, constelaţia cristalină. Puteţi alege astfel modele pentru sărbătoriţi de pe tot parcursul anului.

Se pot lucra teoretic cu copii de pe la 7 ani, când ar putea să folosească un cutter, sau o forfecuţă foarte ascuţită.

idei creative mandale din hartie

Cartea o găsiţi în librăria online a editurii Casa, sau în alte librării online: libris (transport gratuit la orice comandă), BestKids, eMag, AdevarulShop, elefant (transport gratuit în Bucureşti şi Cluj, cu ridicare din librărie), librarie.net.

idei creative mandale din hartie

Biblioteca Năzdrăvanilor | Atelierul de creatie | Proiecte de Crăciun 

*Proiectul face parte din maratonul 30 de idei de Crăciun.

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa, Proiecte de Crăciun and tagged , , , , .

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente