Zapezica. Bunicul Inghet. Editura Galaxia Copiilor

zapezica galaxia copiilor

Anul trecut Galaxia Copiilor – editura pentru cei mici a grupului ALL – a început publicarea unei colecţii de poveşti sub numele de Călătorie în lumea basmelor. Cred că primele volume, apărute anul trecut, nu vă sunt străine – Trolul fără inimă şi Prinţul Dorinţă. Toamna aceasta, la Gaudeamus, le-am găsit la raft şi pe cele două apărute recent, Zăpezica. Bunicul Îngheţ, şi Piticul Nas-Lung.

Poveştile nu sunt lungi, se potrivesc foarte bine modelului de poveste de seară, ori pentru preşcolari, ca lectură făcută de un adult. În schimb pentru şcolarii mici, care abia încep să citească, sunt minunate. Scrisul mare, ilustraţii atractive, o poveste care să nu-i plictisească şi prin intermediul căreia să-şi exerse noua abilitate.

Am citit deocamdată Zăpezica şi Bunicul Îngheţ, mai ales că pentru ultimul concurs al anului am ales prima temă din acest volum. Am profitat de faptul că pasajele sunt deosebit de descriptive pentru a provoca imaginaţia copiilor. Ambele poveşti par inspirate din folclorul nostru, iar Bunicul Îngheţ începe clasic, cu o fată a moşului şi o fată a babei. Zăpezica este copilul mult dorit de un cuplu trecut demult de prima tinereţe, o fiinţă născută din magie şi care nu reuşeşte să se integreze în lumea noastră.

Pentru preşcolari, Zăpezica reia tema timpului şi a anotimpurilor, fiecare cu caracteristicile ei, evidenţiind însă iarna ca anotimpul jocurilor şi veseliei.

Cărţile fac parte din premiile oferite de editura Galaxia Copiilor la concursul din această lună. Puteţi îmbogăţi biblioteca proprie cu trei titluri din colecţie, dacă rezolvaţi temele săptămânale şi aveţi puţin noroc. Detalii despre tema din această săptămână găsiţi aici.

zapezica galaxia copiilor

Cărţile le găsiţi în librăria editurii ALL, sau în librăriile online libris, elefant, librarie.net, AdevarulShop.

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente