AMR: 30 de zile pana la Craciun

Mai sunt… exact 30 de zile până la Crăciun! E la modă să facem un AMR, un calendar de Advent, dar anul acesta am luat altă decizie cu „consilierul” meu – Irisuca, pe care tocmai am avansat-o în funcţia de colaborator la blog cu acte în regulă. Dacă vi se pare că la 9 ani nu ştii ce înseamnă lucrul la modul serios, că nu poţi face un program, vă înşelaţi. Dacă vi se pare că munca pe blog nu este una serioasă, iarăşi gresiti. E un pic ca un iceberg… vezi partea frumoasă de la suprafaţă, dar dedesubt e foarte multă muncă.

Ce ne-am propus noi? Un maraton – 30 de idei de Crăciun. Nu avem pretenţia că vor fi toate originale, dar vor fi lucrate de noi (şi în cea mai mare parte de ea). De vreo două săptămâni tot munceşte, şi suntem departe de cifra magică. Trebuie să intensificăm lucrul… îmi amintesc că într-o seară eu scriam de zor la un articol, ea răsucea benzi de quilling. Foarte supărată mi-a reproşat că lucrează singură, că ce fel de echipă facem noi. Suntem o echipă, fiecare face ceea ce poate mai bine. Dacă poţi tu să scrii şi articolele, vin eu şi muncesc cu tine. Dar împărţim atribuţiile. De curând a făcut primii paşi în utilizarea calculatorului. Nu mă gândesc aici la mutat animăluţe cu mouse-ul, asta făcea demult, ci la aranjat texte în word, la creat o adresă de mail, trimis mailuri, citit corespondenţa. Chiar ar vrea ca pe blog să aibă contul ei de autor. Cum încă nu poate scrie singurică articolele ataşate proiectelor, va mai dura, dar sper ca în curând să citiţi propriile ei poveşti.

Începem seria cu ornamentul numărul 1, şi voi introduce în denumirea tuturor articolelor viitoare o cifră, care să ne marcheze progresul. Ne dorim amândouă ca în Ajun să v-o arătăm pe ultima, cu numărul 30.

coronite

Primul ornament aşadar este o coroniţă, pe care am folosit-o ca model şi la atelierul desfăşurat la târgul Gaudeamus, şi pentru concursul din această iarnă. Este confecţionată prin tehnica origami 3D. Dacă nu o cunoaşteţi, vă spun pe scurt că se confecţionează triunghiuri mici din hârtie, care se îmbină în cele mai creative moduri, cu rezultate de-a dreptul spectaculoase. Noi am realizat cea mai simplă varianta, un cerc din 40 de elemente, pe care am lipit confetti. Ca să intre în spiritul sărbătorilor, i-am asortat o fundiţă şi un clopoţel. Proiectul are utilizări largi, puteţi folosi aproape orice variante de articole hobby aveţi la îndemână, rezultatul nu are cum să vă dezamăgească. Partea cea mai „grea” o reprezintă cele 40 de piese iniţiale, şi aici am emoţii şi cu grupa mea de la grădiţă. Sunt talentaţi şi răbdători, dar sper să aibă răbdare să şi termine. Despre acestea însă cu altă ocazie.

Origami 3D, idei creative, editura CasaSper să ne urmăriţi şi să ne încurajaţi, căci vom avea nevoie!

Despre origami 3D găsiţi detalii în numărul 97 al colectiei Idei creative – Origami în 3D disponibil în librăria online a editurii Casa, sau în alte librării online: eMagelefantlibrarie.netlibrisAdevarulShop,BookCity, BookDepository.

Atelierul de creatie | Proiecte de Crăciun 

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Crăciun.

3 Comments

  1. wow, super idee. imi place si va voi urmari cu interes in fiecare zi sa vad ce ati mesterit si ce idei ne veti da.
    felicitari Irisuca pentru avansarea in grad! esti o fetita de toata cinstea, un exemplu demn de urmat si de alti copilasi. abia asteptam sa te citim si pe tine. pana atunci spor mult in mesterit decoratiuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente