Targul de carte Gaudeamus 2014

Ca să păstrez tradiţia, şi în acest an în săptămâna ce precede târgul de carte Gaudeamus am încercat să strâng informaţiile legate de activităţile disponibile. Le voi include mai jos, în ordinea în care au ajuns la mine, cu recomandarea ca măcar pentru o plimbare să mergeţi.

Editura Casa vă aşteaptă cu noutăţi prin toate colecţiile: Idei creative a trecut deja de numărul 100. Colecţia Micul Atelier vă aşteaptă cu Pasteluri cu flori, grădini şi câmpuri. Colecţia Grădina noastră, care e tare pe placul bunicului, el având curte, aduce un număr nou, despre Sere de grădină. Iar dacă sunteţi amatori de băuturi naturale, fără sulfaţi sau alte minuni, aveţi şi o sursă de încrede – pentru reţete, nu pentru produse.

În plus, pentru copii sunt organizate două ateliere. Sâmbătă – origami 3D (vezi detalii) şi duminică – felicitări din cerculeţe de hârtie.

Pentru ediţia de anul acesta a Târgului Internaţional Gaudeamus, Editura Gama a pregătit cititorilor săi colecţii inedite, dar şi titluri noi în seriile care i-au adus deja recunoaşterea pe piaţa de carte pentru copii. O noutate absolută o reprezintă seria Învăţ devreme! Matematica, dedicată copiilor foarte mici, cu vârste între 1 an şi 5 ani. Cărţile din colecţia Învăţ devreme! au apărut iniţial la editura  Blue Rabbit din Coreea de Sud, o ţară care este recunoscută pentru sistemul revoluţionar de învăţământ şi care domină clasamentele la concursurile internaţionale de matematică.
Tot pentru cei mai mici dintre cititori a fost creată şi colecţia Bebe isteţ, în care au apărut până acum şase titluri: trei cărticele cu poveşti şi trei cu noţiuni elementare, pentru bebeluşi şi copii cu vârsta până la doi ani.
O altă colecţie nouă, Bebe puzzle, îmbină strălucit efortul de învăţare cu satisfacţia jocului. În fiecare pachet din cele trei apărute deocamdată veţi găsi 16 piese de mari dimensiuni, potrivite pentru copiii cu vârsta peste 18 luni. Printre multiplele avantaje ale rezolvării puzzle-urilor se numără îmbunătăţirea coordonării mână-ochi şi dezvoltarea gândirii deductive şi a categorizării.

Cărţile ilustrate care urmează a fi publicate în seria „Cele mai frumoase ilustraţii” nu se abat de la crezul cel mai important al Editurii Gama, acela că educaţia trebuie să se facă într-un mod atractiv pentru copil, aproape în joacă. Primul titlu din această colecţie, Atinge copacul fermecat, s-a vândut deja în peste 75.000 de exemplare în întreaga lume şi s-a numărat printre cele 20 de „Cărţi ilustrate ale anului 2013” pe Amazon.com. Christie Matheson, aflată la prima carte pentru copii, şi-a propus să-i înveţe pe micuţi anotimpurile folosind trucurile epocii digitale. Obişnuiţi deja cu ecranul tabletei sau al telefonului mobil, copiii vor fi fascinaţi să vadă că şi atingerea paginilor cărţii e magică: un copac cu ramuri goale înmugureşte şi înfloreşte, frunzele se leagănă în bătaia vântului, apoi ruginesc şi cad, iar crengile se acoperă cu zăpadă spre final.
În această colecţie, până la începutul anului viitor vor mai apărea faimoasa Its a book a lui Lane Smith (150.000 de exemplare vândute până acum) şi Again! de Emily Gravett (130.000 de exemplare vândute şi o nominalizare la CILIP Kate Greenaway Medal 2013).

gama-matematica

Editura ALL şi Pixi îi aşteaptă pe cei mici vineri, la ora 11, la un eveniment cu surprize la standul din Pavilionul Central. Tot aici puteţi găsi ultima apariţie pentru copii, Pisicile războinice. Cartea II. Foc şi gheaţă: după confruntarea cu sinistrul Clan al Umbrelor, Inimă de Foc a devenit războinic al Clanului Tunetului. Dar pericolul pândeşte din întunericul pădurii, iar duşmanii s-ar putea afla chiar mai aproape decât îşi închipuie el. Odată cu venirea iernii, pisicile din Clanul Râului încep să se îngrijoreze din pricina hranei, iar Clanul Vântului e slăbit şi în exil. Boala, accidentele şi intrigile ameninţă tabăra Clanului Tunetului. Va reuşi Inimă de Foc să îşi salveze prietenii?

„O carte plină de suspans, pentru toţi cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutreşte motănelul de pe preşul de la uşă.“ Publishers Weekly

„După ce citeşti Pisicile războinice, nu mai ai încredere nici măcar în Motanul Încălţat.“ Kirkus Reviews

Invitatie Pixi Gaudeamus2014.cdr

Editura Humanitas are două noutăţi pentru copii, două poveşte de Leo Lionni cu şoricei. Nu le-am răsfoit încă, dar după preferinţele pe care Irisuca mea le are pentru tot ce înseamnă poveşti cu rozătoare, vor ajunge şi acestea în colecţia ei, unde tronează maiestuos Jurnalul unui hamster.

Newsletter-Frederick si Alexander

Editura Litera Mică îi aşteaptă pe copii duminică, 23 noiembrie, ora 11:00, la o Întâlnire cu fanii cărţilor Violetta.
Invitaţi: Andra Gogan, trupa Amicii, Anca Hromadnic – redactor revista Super Bravo Girl.

Pachet Violetta. Minunata lume a vedetelor tale preferate (4 vol.) - DISNEY

Editura Adenium din Iaşi a pregătit două apariţii speciale ale editurii Adenium: „Anotimpurile” de Aurora Georgescu, ilustrator şerban Andreescu şi „Secretul fetei frumoase”, de Dorina-Graţiela Aolăriţi.

Anotimpurile – o carte de poezii pentru copii, scrise de Aurora Georgescu şi ilustrate de  şerban Andreescu – este un volum  plin de culoare, adresat celor mici care pot  astfel să cunoască frumuseţea şi specificul fiecărui anotimp: prin vers,  culoare şi prin joc. Lansarea va avea loc pe data de 19.11.2014, ora 19.00-20.00, spaţiul de lansări. Vor participa Aurora Georgescu şi  şerban Andreescu. Lansarea va fi moderată de Gabriel Cheşcu, redactor şef Adenium Print.

Ca rezultat al celei de-a doua ediţii a Concursului de debut Adenium Start va fi lansat volumul Secretul fetei frumoase, de Doina-Graţiela Aolăriţi. O nouă apariţie în Colecţia Căsuţa fermecată, cartea se adresează tuturor celor iubitori de poveşti şi povestiri. Eroina principală, Ala, este o fetiţă care îşi petrecea tot timpul privindu-se în oglindă. Nefiind deloc atentă, Ala se mai rătăcea şi se mai împiedica. Secretul ei, care abia aşteaptă să fie descoperit, este redat în povestea de faţă atât prin cuvinte, cât şi prin imagini care pot fermeca orice copil. Lansarea va avea loc pe 21.11.2014, ora 19.00-20.00, în spaţiul de lansări. Vor participa Liviu Antonesei, Liviu Mihaiu, Edith Negulici, Simona Ardelean, Adriana Noxi Rotaru, Ioana Duţă, Dorina-Graţiela Aolăriţi. Lansarea va fi moderată de Gabriel Cheşcu, redactor şef Adenium Print.

image004

Editura Artur îi aşteaptă pe cei mici cu o sumedenie de evenimente:

    • 20 noiembrie: Un căluţ desenat îţi aduce un rabat de nerefuzat. Vino cu un cal năzdrăvan desenat de tine (sunt aprobate inclusiv desenele făcute pe tabletă sau cele schiţate pe genunchi în standul editurii) la standul editurii Arthur din cadrul Târgului de carte Gaudeamus, joi, 20 noiembrie şi îţi oferim o reducere de 50% la cărţile lui Florin Bican.
    • 21 noiembrie, Zi de ateliere lejere
      • 11:00 Atelier de poezie cu Florin Bican
      • 12:00 Atelier cu Mircea Pop – Cum să-ţi tunezi calul năzdrăvan?
      • 12:30 Atelier de benzi desenate cu Adina Popescu şi Alexandru Ciubotariu
      • 13:00 Atelier de poezie cu Florin Bican
    • 22 noiembrie, Ziua literaturii pentru copii Made in România
      • 11:00 Lansare şi v-am spus povestea aşa de Florin Bican. Participă: Adina Popescu, Florentina Sâmihăian, Laura Grünberg, Horia Corcheş
      • 11:30 Lansare Istoria lui Răzvan de Horia Corcheş. Participă: Florin Bican, Adina Popescu, Cosmin Borza, Alexandru Ciubotariu
      • 2:00 Lansare volum colectiv Cui i-e frică de computer  juniorii. Participă: Laura Grünberg, Florin Bican, Florentina Sâmihăian, Ioana Nicolaie, Adina Popescu
      • 3:00 Anunţarea laureaţilor concursului de creaţie literară Trofeul Arthur. Juriul va prezenta argumentele pe baza cărora au ales manuscrisele câştigătoare pentru cele trei categorii de vârstă avute în vedere în cadrul concursului (0-7 ani, 8-14 ani, 14+).
        Juriul este format din Elisabeta Roşca, Adina Popescu, Florentina Sâmihăian şi Florin Bican.

Editura Prut a pregătit titluri noi, care pot fi ideale pentru cadourile de Moş Nicolae sau pentru Crăciun.

  • Colecţia Lipeşte, colorează şi învaţă – oferă posibilitatea de a completa desenele cu autocolante, de a le colora având un model, dezvoltându-i, în acelaşi timp, abilităţi fundamentale ce ţin de coordonarea ochi–mână, percepţia vizuală, asocierea logică, dexteritatea, precum şi învăţarea unor noţiuni de bază,cum ar fi primele cuvinte, numerele, culorile, formele, animalele domestice şi sălbatice.
  • Prima mea carte-pian: copilul poate să cânte cu vocea şi la pian urmărind notele muzicale sau cifrele de sub portativ şi găsind aceleaşi semne grafice pe claviatura pianului. Cartea conţine 10 cântece cunoscute pentru copii şi un instrument-jucărie electronic. Modulul electronic include butoane cu 10 melodii preînregistrate şi 6 instrumente muzicale clasice, pe care copilul le poate asculta alternativ în timp ce cântă o melodie. Cel mic poate cânta o melodie din carte sau poate crea propria melodie, pe care o poate înregistra sau reda cu ajutorul unor butoane speciale. În timp ce copilul apasă pe clape, 4 leduri colorate luminează intermitent odată cu melodia. Cartea dezvoltă dexteritatea şi capacitatea de concentrare, gândirea logică, creativitatea şi imaginaţia copilului.
  • Marea carte a jocurilor pentru întreaga familie: conţine 39 de jocuri interesante şi populare de care se poate bucura întreaga familie. Copilul se va distra jucând dame cu tata, descoperind o nouă planetă împreună cu mama, rezolvând careuri de cuvinte încrucişate, puzzle-uri sudoku sau făcând diferite activităţi de unul singur! Sunt reunite toate aici, în această carte minunată, plină de culoare, pentru întreaga familie. Cartea conţine regulile jocurilor, piese de joc, un disc cu o săgeată rotitoare, pagini reutilizabile şi două markere speciale pentru scris şi desenat. Copilul poate şterge uşor paginile pe care a scris cu un şerveţel şi să o ia de la capăt.
  • Semaforul magic: copilul poate să conducă el însuşi cinci maşini speciale! Dar ca să conducă frumos şi fără accidente, trebuie să înveţe regulile şi semnele de circulaţie şi să rezolve sarcinile din trafic. Cartea conţine 5 planşe de joc şi 5 maşini speciale încorporate, precum şi un semafor cu lumini şi 10 butonaşe cu sunete.
  • Atlasul lumii pentru cei mici. Acest atlas frumos ilustrat cu peste 100 de autocolante şi un poster
    cu harta fizică a lumii va conduce copiii într-o minunată călătorie în jurul lumii! Fiecare pagină prezintă harta unui continent şi este înconjurată cu mici imagini şi informaţii interesante. Copilul va afla numele continentelor şi ale ţărilor, ale mărilor şi ale oceanelor, va afla ce plante şi animale trăiesc în lumea întreagă şi ce locuri deosebite există în fiecare ţară. Se va distra lipind autocolante pe fiecare pagină şi îşi va putea decora camera cu un poster cu hartă fizică a lumii.

prut

Dacă nu puteţi ajunge la târgul de carte (sau chair dacă ajungeţi, nu e rău să vă uitaţi şi să comparaţi ofertele), librăriile online pregătesc în această perioadă cu oferte foarte atrăgătoare. Dacă adăugaţi că celebrul „Black friday” este tot acum, e posibil ca biblioteca sa crească fără să golească portofelul (prea rău).

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Idei pentru timpul liber and tagged , .

Un comentariu

  1. Pingback: Anul acesta, la Gaudeamus | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente