Fii Bine cu Tine si Copilul Tau va Fi Bine cu El!

Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (I.S.T.T.) anunţă organizarea conferinţei Fii Bine cu Tine! în data de 7 decembrie 2014, la Facultatea de Psihologie şi ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti. Evenimentul, aflat deja la cea de-a II-a ediţie, are anul acesta tema Fii Bine cu Tine şi Copilul Tău va Fi Bine cu El!. Sunt invitaţi să participe părinţi şi cei care se pregătesc să devină părinţi preocupaţi de prevenirea experienţelor traumatice, de creşterea capacităţilor de a se descurca cu situaţiile provocatoare şi de dorinţa de a aduce un plus de calitate vieţii lor de familie.
“Una dintre cele mai importante misiuni ale ISTT este prevenţia suferinţei psihice şi fizice ca rezultat al experienţelor înalt stresante sau traumatizante. Studiile din domeniul sănătăţii şi psihologiei arată că familia este locul în care suferinţa este trăită cel mai intens, dar in acelasi timp este si cel mai important loc de ameliorare şi vindecare. De aceea, conferinţa „Fii Bine cu Tine şi Copilul Tău va Fi Bine cu El!” vine în sprijinul mamelor şi taţilor, dar şi a celor care doresc să devină părinţi cu experienţe, idei, tehnici şi strategii de prevenţie şi reparaţie a efectelor vizibile şi mai puţin vizibile ale experienţelor dureroase (cum ar fi fricile, vinovăţia, tenisunea, blocajele, dificultăţile de comunicare, conflictele), toate pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu copilul. Doar această prevenţie şi reparaţie asigură un nivel înalt al sănătăţii şi stării noastre de bine. Iar nimic nu este mai stimulativ pentru sănătatea şi fericirea copiilor noştri decât un părinte sănătos şi fericit.” declară Diana Vasile, preşedinta Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei.
Prin conferinţa Fii Bine cu Tine şi Copilul Tău va Fi Bine cu El!, ISTT îşi propune să ofere persoanelor interesate de educaţia copiilor (actuali sau viitori părinţi, bunici, educatori) ocazia de a descoperi cum să îşi crească calitatea relaţiei cu copiii si cum îi pot ajuta pe aceştia să îşi dezvolte capacitatea de a face faţa încercărilor vieţii. Participanţii vor afla şi vor înţelege, de la psihologi experimentaţi în lucrul cu trauma, care sunt emoţiile şi sentimentele care colorează relaţia dintre părinţi şi copii, despre importanţa implicării tatălui în creşterea copiilor, despre miturile legate de protecţie şi diferenţa între grijă şi îngrijorare, despre transformările ce apar în fiecare dintre noi atunci când devenim părinţi.
Întâlnirea va fi deschisă de Diana Vasile, preşedinta Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei, cu prelegerea– surpriză Când o căciuliţă face diferenţaPrint
şi va fi continuată de Andra Costin (Buzilă), care va aborda tema nuanţelor apărute în relaţia mamă-fiică atunci când fiica devine mamă –Ca tine am fost, ca mine vei fi.  Alături de Monica Lespezeanu şi Fantomele din sertare vom afla cum să ne raportăm corect la fricile şi anxietăţile copiilor. şi, pentru că Sunt tătic, îmi pasă, mă implic, Bogdan Cezar Ion va întregi întâlnirea  celor prezenţi cu un subiect tot mai discutat în ultima vreme – implicarea taţilor în viaţa de familie.
În încheiere, Anamaria Drăguţă va sustine un atelier special, dedicat părinţilor ai căror copii s-au născut prematur: Naşterea prematură – o călătorie neaşteptată.
Conferinţa Fii Bine cu Tine are loc duminică, 7decembrie, la sediul Facultăţii de Psihologie şi ştiinţele Educaţiei (şoseaua Panduri nr 90), începând cu ora 10.00. Prezentarea lectorilor, rezumatele prelegerilor şi programul conferinţei pot fi accesate aici. Înscrierile se pot face la adresa conferinta@psihotrauma.ro. Pentru mai multe informaţii puteţi apela numărul de telefon 0735 226 936 (Psiholog Roxana Agafiţei). Până la data de 30 noiembrie 2014 tariful de participare este de 120 de lei. După această dată, tariful de participare va fi de 150 de lei.
Partenerii media ai evenimentului sunt: Radio Itsy Bitsy, revista Avantaje, revista Psychologies, Senso TV Sănătate. Evenimentul este susţinut de Editura Trei, Cărtureşti, MediaTrust, RoMedic şi Facultatea de Psihologie şi ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti.

Despre Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (I.S.T.T.)
I.S.T.T. este o asociaţie profesională interdisciplinară înfiinţată în anul 2010 care îşi propune să promoveze cunoştinţe despre traumele psihice şi să ofere ajutor psihologic celor care au nevoie de el. Concentrându-se pe profesionalism, colaborare şi eficienţă, echipa de psihologi care susţine şi dezvoltă acest institut are convingerea că traumele psihice reprezintă  mai mult decât durere sufletească şi suferinţă emoţională; trauma psihică este o importantă sursă de învăţare şi de evoluţie personală. Pentru mai multe informaţii despre ISTT, accesaţi www.psihotrauma.ro sau https://www.facebook.com/IsttTratamentulTraumei

Contact:
Ana-Maria Năstase
pr@psihotrauma.ro
0743 090 892

Cristina H.
Posted in Idei pentru timpul liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente