Stiati de… KINOdiseea?

3DEA7AFB-AA77-4D70-A376-C20AC511C008[8]

Filme, ateliere şi dezbateri cu cineaşti de marcă, din 14 noiembrie la KINOdiseea

Kinodiseea îşi deschide porţile vineri, 14 noiembrie, ora 19:00, la Cinema Studio, cu premiera de gală a filmului Finn. Regizorul Frans Weisz şi actorul principal Mels van der Hoeven vor împărtăşi experienţele lor de la filmări, într-o discuţie liberă cu publicul.

34 de ateliere de introducere în lumea filmului îi aşteaptă pe cei mici în cadrul festivalului

Copiii pot participa gratuit la 34 de ateliere de educaţie cinematografică organizate de KINOdiseea, printre care atelier de actorie cu Maia Morgenstern, critică de film cu Irina Margareta Nistor

Şase zile încărcate îi aşteaptă pe micii iubitori de film, şi nu numai, la cea de-a şasea ediţie KINOdiseea. În weekend, pot fi urmărite pe marile ecrane unele dintre cele mai de succes animaţii ale anului: Loulou, incredibilul secret (r. Éric Omond, premiul César), Tărâmul Regelui Înaripat (r. Esben Toft Jacobsen), Casa Magicianului, Jack et la mécanique du Coeur / Jack şi mecanica inimii (r. Mathias Malzieu, nominalizat la EFA), care va fi proiectat şi la gala de premiere KINOdiseea, miercuri, 19 noiembrie, ora 19.00, la Cinema Studio.

Frans Weisz si actorul Mels van der Hoeven din lungmetrajul Finn

Frans Weisz si actorul Mels van der Hoeven din lungmetrajul Finn

Primii invitaţi speciali ai festivalului vor fi regizorul Frans Weisz şi actorul Mels van der Hoeven din lungmetrajul Finn, care vor împărtăşi experienţele lor de la filmări, într-o discuţie liberă cu publicul, vineri, 14 noiembrie, la Cinema Studio şi sâmbătă, 15 noiembrie, ora 11.00, la Cinemateca Eforie. Franz Weisz şi-a prezentat ultimul său film, Finn, un film pentru copii şi familie, în cadrul London Film Festival, unde a fost aclamat de critici şi urmat de un succes internaţional neaşteptat pentru regizor.

Tânărul regizor debutant Jirí Mádl va sta de vorbă cu publicul miercuri, 19 noiembrie, ora 10.00, la Cinema Studio, după proiecţia To See the Sea / Să VEZI MAREA! / Pojedeme k mori. La numai 27 de ani, Jirí Mádl a scris şi regizat primul său film de lung metraj, To See the Sea, debut recompensat cu premiul pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Public Tânăr de la Zlin (Cehia). Acţiunea este ingenios filmată din perspectiva unui băiat, Tomas, care se visează următorul Miloš Forman. Titlul face referire la personajul-copil Antoine Doinel al lui Francois Truffaut din 400 de Lovituri, care, la fel ca Tomas, îşi doreşte să vadă marea.

Regizorul Veit Helmer, invitat special anul acesta la KINOdiseea, a devenit cunoscut pentru scurtmetrajele sale off beat, a regizat primul său film la 14 ani, a lucrat alături de Wim Wenders ca scenarist, iar filmele sale au avut premiere la festivaluri importante precum Sundance, Karlovy Vary sau Veneţia. Veit Helmer va participa la o serie de sesiuni Q&As, luni, 17 noiembrie, ora 19.00, la Cinema Studio şi marţi, 18 noiembrie, ora 10.00, la Cinemateca Eforie, după proiecţiile ultimului său film Fiddlesticks. El va susţine şi un atelier de regie pentru copii marţi, 18 noiembrie, 12.30 – 14.00, la Mansarda Cărtureşti Verona.

Producţia românească Usturoi (secţiunea Panorama) ajunge la KINOdiseea, iar la discuţiile de la final va lua parte producătorul şi scenaristul Radu Băzăvan, marţi, 18 noiembrie, ora 12.00, la Cinemateca Eforie şi de la ora 19.00, la Cinema Studio.

atelier maia morgenstern

Copii şi părinţi se pot înscrie gratuit la 34 de ateliere de educaţie cinematografică organizate de KINOdiseea, printre care un atelier de actorie cu actriţa Maia Morgenstern sau atelierele de critică de film cu Irina Margareta Nistor.

Printre workshop-urile KINOdiseea se regăseşte atelierul de montaj de film  cu Eugen Kelemen, care a lucrat la numeroase producţii româneşti, precum La limita de jos a cerului, Păcătoasa Teodora, recompensat cu Premiul Gopo pentru cel mai bun montaj pentru lungmetrajul Periferic în 2010.

Atelier de stop-motion cu fraţii Buzea (Ducu şi ştefan) – au realizat primul lung metraj de animaţie 3D produs în România – Mercy Street. Părinţii celor doi sunt Zaharia şi Anamaria Buzea, creatorii serialelor de animaţie Bălănel şi Miaunel, Peripeţiile lui Ionuţ, Temerarii de la scara 2, Roboţel şi Creionel.

Atelier de regie cu Alexandru Mavrodineanu – a făcut asistenţă de producţie pentru lung metrajul de debut al lui Cătălin Mitulescu, „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006), regizor al scurt metrajului Muzica în Sânge (2010) – Cel mai bun film european în cadrul  Festivalului European de Film Scurt BREST, Franţa 2010, regizor al documentarului HBO Romania – Omul Pasăre (2014).

Atelier de benzi desenate cu Mihai Grăjdeanu – autorul benzilor desenate Legendele Dacilor, îşi propune să readucă în atenţia copiilor şi tinerilor pasionaţi de istorie şi mitologie dacică, legendele şi personajele străvechi.

Atelier de imagine cu Liviu Mărghidan – DOP – director de imagine, California Dreamin’, Marilena de la P7, Medalia de Onoare, Portretul luptătorului la tinereţe, Tatăl fantomă, Rămâi cu mine (HBO), O vară foarte instabilă, Rumeno.

Programul complet al celei de-a şasea ediţii poate fi consultat pe www.kinodiseea.ro

Biletele pentru proiecţiile de la ora 19.00 de la Cinema Studio şi Cinema Eforie şi pentru toate proiecţiile de la Cinema Pro se pot achiziţiona de pe www.eventbook.ro şi de la casa de bilete Cinema Pro, în cazul proiecţiilor de la Cinema Pro (7 lei copii / 10 lei adulţi).

Intrarea la proiecţiile din timpul zilei de la Cinema Studio şi Cinemateca Eforie este gratuită, iar doar pentru acestea se pot face rezervări online pe www.kinodiseea.ro.

Festivalul International de Film pentru Copii şi Familie, KINOdiseea, este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5.

Un proiect finanţat de Centrul National al Cinematografiei, Uniunea Cineaştilor din România
În parteneriat cu Institutul Cultural Român, Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti
Detalii: http://kinodiseea.ro/
Ne puteţi urmări pe Facebook: https://www.facebook.com/kinodiseea

 

Contact:

Roxana Dănăilă

PR Coordinator KINOdiseea IFF

e-mail: roxana@metropolisfilm.ro

mobile: +40 754 013 149 / +40 748 030 766

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Idei pentru timpul liber and tagged .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente