Literix – Spanzuratoarea, de la Noriel

Literix , Noriel, spanzuratoarea

Alegerea unui cadou pentru copii este un proces dificil… şi devine şi mai dificil în momentul în care habar nu ai că afară e vopsit gardul, sau, cu alte cuvinte, ambalajul produsului te induce în eroare. Cel mai mult m-a amuzat la acest capitol jocul Literix, pe care copiii l-au primit cadou. Autorul surprizei a primit toate bilele albe, copiii au râs în hohote, s-au jucat zile la rând, ba chiar ne-am consolidat ceva noţiuni de anatomie (de exemplu, femurul este mai lung decât humerus). Totuşi, trebuie să spun că m-a luat prin surprindere conţinutul, după ce studiasem cutia. Mă întreb, dacă aş face acest cadou unei familii cu mai puţin simţ al umorului, ce reacţie ar avea copilul…?

Aşasar, Literix – Spânzurătoarea. Personal ador jocul, şi dincolo de partea lui educativă, ne amuzam fantastic să ne „desenăm” unul pe celelălalt, ba mai graşi, ba mai slabi, ba cu trei fire de păr şi urechi de elefant. Mă aşteptam să găsesc ceva elemente ce puteau fi compuse în acest sens. Dar nu… Numărul de greşeli acceptate de joc este mult mai mic decât cel tradiţional (10). Apoi, acel smiley amuzant de pe capac contrastează puternic cu capul şablonat de schelet din interior, cam disproporţionat faţă de restul scheletului şi nu prea amuzant. Asamblarea este destul de dificilă, cârligele cam mici, trebuie să joci pe o suprafaţă tare, altfel rişti să montezi de mai multe ori membrele. Dacă ai aşezat şi literele pe suport, vei avea de lucru în plus, să le reaşezi.

Regulamentul explică jocul clasic, cu ajutorul celor două carneţele incluse. Nu scrie nicăieri – nici în conţinutul cutiei, nici în regulament – că sunt incluse şi litere de carton, asemănătoare celor din alfabetar. Prima reacţie a copiilor a fost şi astea cum se folosesc? Cum nu scrie, au inventat imediat soluţia. Le aşezau pe placa de joc, cu faţa în jos… şi le întorceau în momentul în care adversarul ghicea litera.

Dacă veţi decide să achiziţionaţi acest joc, sper ca imaginea de mai jos şi comentariile să vă pregătească un pic pentru surpriza din cutie. Preţul nu este însă deloc mic. Îl puteţi găsi la: Noriel, BestKids, Dinoland.

Literix , Noriel, spanzuratoarea

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Jocuri și jucării and tagged , , .

Un comentariu

  1. Si ne noi ne-au luat prin suprindere jocuri cumparate: cele mai multe cutii ff mari si jucariile jumatate din cutie, pe cutie pioni frumosi, inauntru niste pioni amarati, nu semanau deloc cu cei de pe cutie..astfel incat am devenit mult mai atenti atunci cand cumparam !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente