Festivalul National de Parenting, 26-28 septembrie, Bucuresti, Sala Palatului

parenting

Săptămâna aceasta este plină de evenimente în Bucureşti: Festivalul ştiinţei, despre care am scris deja, Târgul Gaudeamus de carte şcolară, şi, mai nou, a ajuns la mine informaţia potrivit căreia la sfârşitul săptămânii se desfăşoară şi Festivalul Naţional de Parenting. Deja am trecut ceva evenimente în programul de weekend, dar am aruncat un ochi şi pe programul festivalului. Problemele principale ale evenimentelor de acest gen sunt după părerea mea două… una se referă la programul pentru adulţi, care, de multe ori nu se mulează pe nevoile participantului, şi apoi, cea a supravegherii copiilor.

În acest caz, organizatorii le-au anticipat. Conferinţele se desfăşoară în paralel în două săli, subiectele putând fi grupate pe teme de interes general, sau „pentru copii mici” şi „pentru copii mari”. Dacă parcurgeţi cu atenţie programul, veţi vedea şi recomandările de vârstă. Cum copiii mei au crescut, am selectat câteva dintre temele potrivite vârstei lor:

  • Tentatii si riscuri la varsta adolescentei, Aurora Liiceanu, Simona Tofan si Daniela Kammrath
  • Educatia Viitorului – Scoala cu drag, Alexandru Bordea
  • Eficienta si performanta in invatare, Andreea Simona Olteanu
  • Prietenii electronici ai copiilor nostri – cine ne creste copiii ? Cristina Trepcea

A doua problemă este rezolvată de atelierele care se desfăşoară în paralel cu conferinţele. Nu că ai mei nu stau cuminţi, dar totuşi, sunt copii, se plictisesc, şi ultima dată când au mers cu mine mi-au invadat seara cu o mulţime de întrebari… nu rele, dar totuşi, au reţinut mai mult decât mi-aş fi dorit eu. Atelierele sunt şi ele pregătite pe vârste, ceea ce pentru ai mei ar fi o surpriză plăcută. Nu le place deloc să meargă în compania bebeluşilor, şi mă dezaprobă când iau o astfel de decizie… ce sa fac eu dacă nu am prietene cu copii mari!?

Înscrierea la conferinţele din cadrul Festivalului Naţional de Parenting se fac direct pe site, prin formularul de acolo. Participarea nu este gratuită.

Acest articol face parte din campania iniţiată de BlogalInitiave. Dacă voi fi unul dintre cei trei căştigători, voi primi patru invitaţii valabile în prima zi a conferinţei, una pentru mine, trei pentru cititori. Dacă sunteţi interesat(ă), vă rog să-mi lăsaţi un mesaj. În cazul în care vor fi mai mult de 3 solicitări, sper că nu vă veţi supăra să trag la sorţi invitaţiile.

Cristina H.
Posted in Idei pentru timpul liber.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente