Pixi Stie tot – colectie pentru scolari mici

Anul acesta colecţiile din Galaxia Copiilor* au crescut, iar noilor apariţii li s-a alăturat colecţia Pixi Ştie tot. Spiriduşul nu le este necunoscut copiilor, mai ales că o bună parte dintre ei l-au întâlnit în seria pentru grădiniţă, când l-au însoţit în aventurile din pădure. Pixi a crescut odată cu ei, şi acum îi întovărăşşte la şcoală.

Colecţia, gândită ca şi carte de buzunar, este mai mult decât plăcută. Fiecare volum (32 pagini) abordează o singură temă şi cuprinde informaţii pe scurt, accesibile ca limbaj celor mici, şi însoţite de ilustraţii: Piraţii, Corpul meu, Cai şi ponei, Pământul, Vikingii, Pui de animale, Dinozaurii, Anotimpurile, Rechinii, Epoca de piatră, Planete şi stele, Cartea magicianului.

pixi_stie_tot_coperte

Le-am citit pe ultimele 3. Epoca de piatră mi se pare o ilustrare minunată a unei lecţii de istorie pentru cei mici, şi mă gândesc la clasa a IVa, deşi nu am prins prea bine nuanţa umoristică a întrebărilor cu răspuns la alegere, un pic prea naive după părerea mea. Planete şi stele mi-a făcut mie un pic de ordine prin sistemul solar, m-am lămurit cum e cu gigantele gazoase, planetele pitice, şi de ce Pluto nu e mai o planetă (cum toată lumea are dreptul la opinie, eu rămân la varianta că e 🙂 )

La copii însă cel mai bine a prins Cartea magicianului. Mă gândesc de multă vreme să le iau un set de magie – am primit şi eu unul când eram mică, şi a fost minunat, dar din diferite motive decizia s-a amânat. Iris a citit-o pe nerăsuflate, şi a exersat apoi transformând în public mai mult sau mai puţin entuziast prietenii şi rudele, ba chiar şi copiii intraţi în zona de acţiune. Cartea a trecut din mână în mână, setul de scamatorii s-a compus încet. Mai avem de confecţionat câteva piese, şi mai ales să facem rost de o baghetă de magician. A crescut, spectacolele de magie – pe care acum le vede altfel – o provoacă mai mult să descopere iluzia din spatele fiecărui act. Cum a apărut iepurele din pălărie, cum a zburat masa… Cartea i-a explicat câteva din trucurile simple, iar ambiţia ei acum este să le realizeze.

pixi_stie_tot_pagini

Carţile le găsiţi în librăria editurii All, dar şi în librăriile online elefant, librislibrarie.net, emag, adevarulshop, bookcity , Amazon.


* parte a grupului editorial ALL 

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura All and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente