Coloreaza dimineata cu cacao si fier

Tocmai ce ascultam la ştiri că, după nu ştiu ce studiu european, românii sunt mai ataşaţi de mărcile pe care le consumă faţă de alţi locuitori ai continentului. Ca de obicei, la astfel de afirmaţii, mă întreb eu pe unde mă situez, nu pentru că merg cu grupul, ci pentru că uneori vreau să cred că mă integrez şi eu, nu sunt extraterestrul care nu îşi găseşte locul.

Una din mărcile care, comparativ cu altele, câştigă în decizia mea de cumpărare este Nestle. De ce? Păi… e boală foarte veche, de vreo 30 de ani. Mergeam cu părinţii în concediu. Mama lua mereu bilete la „tratament”, stăteam la mare câte 18 zile, în care uram în fiecare dimineaţă programul de trezit, mâncat, apoi eram minge de ping-pong între orele de tratament ale părinţilor. Plus mama, care voia să nu ratăm „ultravioletele de dimineaţă”. Tata ne aducea de cele mai multe ori micul-dejun în cameră, cât timp noi ne îmbrăcam să plecăm la plajă. Divaghez, dar am avut mereu bilete la hoteluri lângă faleză, 5 minute de mers până la nisip (şi acum prefer să gasesc un loc cât mai aproape de apă…). Când ne reuneam pe plajă, într-un final, în afară de stat cu ochii pe ceas ca să ne sucească pe noi ca pe frigărui (cinci minute pe spate, cinci pe burtă, cinci în apă), mama croşeta. Macrameurile erau pe atunci viaţa ei, nu trăia fără ele, încerca orice, oricând. Pasiunea ei nu a trecut neremarcată de o franţuzoaică, care s-a milogit de mama câteva zile să îi dea un mileuţ. Mama era pornită să termine la mare „setul de 12”, aşa că franţuzoaica nu o impresiona deloc. Numai că doamna a venit într-o dimineaţă cu o ciocolată imensă de-a dreptul, cred că avea un kilogram, cu alune întregi de pădure, de se vedeau prin ambalaj în relief, şi două căşti de înot pentru copii colorate, superbe. Le-a oferit la troc pentru mileuţ. Nu am idee cum arătau feţele noastre de copii, cu ochii bulbucaţi ca broaştele comuniste care n-au văzut în viaţa lor ambalaj colorat la ciocolată… dar mama a râs şi le-a luat. Îmi amintesc cum rupeam ciocolata cu fratele meu… şi cum citeam bezmetici eticheta: Nestle. Ambalajul l-am păstrat mult timp, apoi aveam colecţie de ambalaje… care nu ştiu pe unde şi când a fost reciclată de mama.

Cert e că, precum Anton Ego, dat pe spate de ratatouille, o biată tocăniţă de legume, doar pentru că avea gustul copilăriei, aşa păţesc şi eu de la Nestle. Trezeşte o nostalgie aparte.

Am fost, recunosc, părinte stresat. Nu da copilului cereale cu cacao, nu pune zahăr, nu face aia, nu face ailaltă… până când mi-am dat seama că sunt o mulţime de lucruri pe care eu, copil, le adoram. Cremă de zahăr ars, ceai duulce cu rom, clătite cu o tonă de dulceaţă, să-ţi curgă pe degete… Am schimbat pe ici-colo, şi fără să facem abuz, am strecurat în meniu amintiri, care – nu e deloc surpriză – au fost repede asimilate.

Acum, pe masă, NESQUIK Opti-Start.

nesquick

Zilele de şcoală sunt întotdeauna o provocare pentru cei mici. Pentru a face faţă, copiii au nevoie de o alimentaţie echilibrată care să le asigure necesarul de vitamine, FIER şi alte minerale.
De ce este atât de important FIERUL în alimentaţia copiilor? Mai ales în cazul celor mici, FIERUL este parte esenţială a unei alimentaţii echilibrate. „Datorită ritmului rapid de creştere şi dezvoltare, organismul copilului are nevoie de mai mult FIER, acesta fiind un nutrient cu rol esenţial în dezvoltarea normală a creierului şi implicit a inteligenţei, personalităţii, comportamentului social şi capacităţii de a învăţa. În plus, FIERUL are un rol esenţial în producerea de globule roşii (hematii) şi astfel contribuie la funcţionarea în parametrii optimi a majorităţii organelor şi sistemelor. Totodată, îl ajută pe cel mic să se concentreze pe parcursul unei zile şi să-şi îmbunătăţească performanţele intelectuale şi şcolare”, declară Prof. Dr. Doina Anca Pleşca, medic primar pediatru, vicepreşedinte al Societăţii Române de Pediatrie.
NESQUIK Opti-Start vine acum în ajutorul părinţilor şi completează cu FIER alimentaţia copiilor. „Noua reţetă răspunde unei probleme nutriţionale grave care afectează 1 din 4 copii de vârstă şcolară din România – anemia feriprivă. NESQUIK Opti-Start îşi aduce astfel contribuţia în lupta împotriva deficienţei de FIER, fiind în momentul de faţă singura cacao instant din România cu adaos de FIER*. Produsul are acelaşi gust de ciocolată atât de iubit de copii, reprezentând o soluţie pentru un mic dejun echilibrat”, a declarat  Andreas Kouroumalis, Business Unit Manager Beverages Nestlé România.
Noua cacao instant NESQUIK Opti-Start conţine un complex unic de vitamine şi minerale care completează bunătatea naturală a laptelui şi ajută la creşterea şi dezvoltarea copiilor:  FIER  pentru putere de concentrare şi învăţare, zinc pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi vitamina D pentru absorbţie normală a calciului şi fosforului, minerale conţinute de lapte în mod natural. În plus, nu conţine coloranţi şi nici gluten.
Un pahar de cacao NESQUIK Opti-Start cu lapte asigură celor mici 17% din necesarul zilnic de FIER pentru putere de concentrare şi învătare. Este un aliat al părinţilor pentru copii de nota 10 la şcoală!
Aşa că nu uita: FIER în fiecare zi!
NESQUIK Opti-Start susţine cu mândrie campania de informare ”Împreună creştem copii puternici!”, iniţiată de Nestlé şi susţinută de Societatea Română de Pediatrie şi vine în ajutorul părinţilor în lupta cu deficienţa de fier.   

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Publicitate and tagged .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente