Noaptea muzeelor 2014 – recomandari pentru copii

Header_NM_large

Se apropie, încet, dar sigur, Noaptea Muzeelor, eveniment foarte pe placul copiilor mei. În primul rând, pentru că hălăduim cât e ziua de lungă prin oraş, ne îndopăm cu îngheţată (mai ales), şi învăţăm împreună. Anul trecut am reluat vizitele, dar nu pe expoziţiile muzeelor, pe care preferăm să le vedem în linişte, cu alte ocazii, ci pe atelierele dedicate celor mici. Anul acesta am luat la rând informaţiile disponibile pe site-ul dedicat evenimentului, pentru a alcătui un „program”. Cum acesta nu e încă gata, iată ce ne-a sărit în ochi…

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” www.astro-urseanu.ro
21.00 – 02.00: Observaţii astronomice dacă cerul este senin
22.00 – 23.00: Prezentare cu titlul Aselenizările (50 de locuri), prezintă Marian Naiman (Astroclubul Bucuresti) sau Adrian Sonka
00.00 – 01.00: Prezentare cu titlul Universul în imagini luate de cele mai mari telescoape (50 de locuri), prezintă Adrian Sonka

Muzeul Naţional „George Enescu” (Palatul Cantacuzino) www.georgeenescu.ro 
19.30 – 20.30 Atelier de origami organizat de compania ACTOR în Curtea Palatului Cantacuzino

Muzeul Naţional de Istorie a României www.mnir.ro
Titlu eveniment: Haina îl face pe om. Şase secole de istorie vestimentară. (na: Sunt anunţate şi "Ateliere de creaţie şi educaţie muzeală", numai că detaliile solicitate direct la muzeu se lasă aşteptate… voi reveni dacă le voi primi în cele din urmă.Edit: programul complet este disponibil aici. De remarcat pentru copii – Ateliere de creatie si educatie muzeala Broderie din hârtie, în cadrul expozitiei „Haina îl face pe om. Sase secole de istorie vestimentara”;)

Muzeul Naţional al Pompierilor – Foişorul de Foc www.muzeulpompierilor.ro
Doar în acea seară, câteva maşini de intervenţie moderne împreună cu echipaje complete vor fi staţionate în parcul din faţa muzeului.
Fanfara pompierilor militari bucureşteni va susţine, în acelaşi parc, un concert cu un repertoriu adecvat între orele 18.00 şi 22.00.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” www.muzeul-satului.ro
15.00 – 16.00 – Ateliere de creaţie:
– olărit – Irinel Miuţoiu (Casa Stăneşti)
– icoane pe sticlă – Vladimir Baciu (Biserica Dragomireşti)
17.00 – 18.00 – Ghidaj tematic:
Cunoaşte instalaţiile de tehnică populară din Muzeul Satului

ARCEN – Scoala Centrală http://scoalacentrala.wordpress.com
ARCEN dă startul „Nopţii Albe de la Pensionatul domnesc de fete” începând cu ora 19.30. Participanţii pot participa la tururi ghidate ale Şcolii Centrale care vor cuprinde istoria pensionatului de fete, poveşti despre elevele pensionului, istorii despre femeia secolului al XIX-lea şi explicaţii privind arhitectura neoromânească inaugurată de arhitectul Ion Mincu.

Arhivele Naţionale ale României www.arhivelenationale.ro  România, 1914-1916 (expoziţie documentară)

Centrul Cultural Art Society www.artsociety.ro
“Arta nu e doar pentru adulţi!”Aşa ne spun copiii. Iar noi le dăm dreptate. De aceea, am organizat o expoziţie pe care le-o dedicăm în totalitate şi care o să-i iniţieze în tainele artelor şi a lumii caleidoscopice a artiştilor români importanţi. Aşă că invităm copiii acompaniaţi de părinţi, bunici şi, mai ales, de imaginaţia jucăuşă să descopere universul maeştrilor Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Stefan Luchian, Camil Ressu, Ion Theodorescu-Sion, Stefan Dimitrescu, Gheorghe Petraşcu, dar şi al artiştilor contemporani Constantin Pacea, Sorin Ilfoveanu, Alexandru Sipoia, Dan Bota, Dorel Topan şi mulţi alţii.

Ferma Animalelor www.fermaanimalelor.ro 
Împreună cu vizitatorii noştri vom admira culorile minunate ale asfinţitului la fermă, animalele care îşi încep pregătirile de somn, vom descoperi poveşti mai vechi sau mai noi despre animale şi ne vom juca. Cei mici vor putea participa la atelierele de creaţie organizate special de către partenerii noştri:
– atelier desene cu nisip colorat – 20 lei / planşa (Inkspot Graphics)
– atelier pictură figurine ipsos – 10 lei / figurina (Adrika Design)
– atelier “craft” – 20 lei / lucrare (Fun Artisan)

program-noaptea-muzeelor

Muzeul naţional de istorie naturală Grigore Antipa (na: din motive care mă depăşesc, programul muzeului nu este prezent, în formă text, preluabilă, nicăieri. Puteţi da click pe imaginea din dreapta pentru a citi ceea ce am primit pe mail, în newsletterul de la muzeu. Pe lângă repetarea programului de anul trecut, după ora 22, cu lilieci şi insecte (am povestit în articolul recomandat la început), anul acesta sunt câteva proiecţii noi, educaţionale, pe linia reciclării şi protejării planetei.)

Mă gândeam să începem cu muzeul satului, deşi atelierele nu sunt anunţate ca fiind destinate copiilor. Oricum noi ne începem ziua la MNIR, la cursul de ghizi. Apoi vedem cu ce continuăm. Andrei a pus musai pe listă o vizită la Fundaţia Löwendal (Expoziţie de maşini de epocă în curtea fundaţiei, 18.00 – 02.00). Eu vreau să ajungem la Arhivele naţionale, anul trecut au avut o expoziţie minunată, bănuiesc că şi anul acesta vor fi la înălţime. Aştept să văd şi muzeul Antipa cu ce se prezintă, anul trecut, în timp ce coada pentru expoziţia permanentă ajungea în Kiseleff, noi prindeam insecte în spatele muzeului. Însă despre ceva special la Noaptea muzeelor nu scrie nicăieri.

Vă doresc o noapte de pomină! Vremea se anunţă frumoasă, puteţi ieşi liniştiţi la plimbare.


Sursa info: Noaptea muzeelor.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Idei pentru timpul liber and tagged , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente