Sireturi colorate – model cu floare

Tema de săptămâna aceasta, pentru năzdrăvani, presupune realizarea unei decoraţiuni de primăvară, de preferat o floare sau un fluture, folosind banalele şireturi de la pungile de cadouri. În cutia mea cu „de toate”, şireturile acestea nu lipsesc, căci pot avea o utilizare foarte variată, şi, dacă în general pungile de cadouri au sfârşit pe foc la bunica, şireturile s-au strâns răbdătoare.

Aşa că săptămâna aceasta le-am cerut copiilor să le utilizeze. Pentru cei mai în vârstă, măcar 30+, tehnica folosită este extrem de aproape de cea a macrameurilor, adică: pe un desen iniţial, realizat pe pânză sau carton, se coase şiretul, în funcţie de culoarea dorită. La macrameuri se cosea cu o aţă contrastantă, aici se coase cu aceeaşi culoare, pentru a nu se observa, căci modelul va rămâne fixat pe suport. Există o mulţime de modele pentru a „umple” decoraţiunile, astăzi am lăsat varianta simplă.

floare_siret_colorat

Decoraţiunile de acest gen pot fi folosite cu succes la felicitări, cel puţin aceasta a fost impresia Irisucăi când a văzut creaţia. Merg foarte uşor realizate baloane sau cutii de cadouri cu fundiţe.

Spor la lucru!

Atelierul virtual

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Cusături, Proiecte de primăvară and tagged , .

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente