Micuta creatoare de moda. Editura Teora

micuta_creatoare_moda_teora

Toamna trecută la târgul de carte am admirat la standul editurii Teora noile apariţii pentru copii, despre care am şi povestit un pic la acel moment, în articolul dedicat. În această primăvară am avut însă timpul necesar pentru a mă juca nitel cu cele două volume Micuţa creatoare de modă. Ambele volume sunt alcătuite ca un caiet practic, cu arc, pentru a da complet pagina, şi include o pagină de carton solid, pentru a putea desena chiar şi atunci când nu are o măsuţă la dispoziţie, în maşină, în tren, sau în alte situaţii improvizate. Caietele includ 24 folii imprimate cu siluete contur pentru a crea propriul catalog cu modele. În imaginile de mai jos am prelucrat paginile cu siluete, pentru a se vedea mai bine modelul. În carte ele sunt desenate cu un gri-violaceu, pentru a nu influenţa calitatea desenului. Întotdeauna mi-au displăcut contururile negre, pronunţate, care dominau desenul indiferent cum l-ai fi colorat. Acum este mult mai simplu să dai personalitate desenului, mai ales dacă se folosesc carioci. Paginile cu siluete sunt imprimate doar pe o parte, partea cealaltă fiind goală pentru alte desene libere.

Chiar dacă par asemănătoare, volumele sunt diferite din punct de vedere al tehnicii folosite. Volumul roz îl recomand preşcolarilor. Conţine patru folii cu autocolante colorate, patru folii cu autocolante-contur, şi foliile imprimate cu siluete.Copilul are nevoie de îndemânare, atenţie şi coordonare pentru a potrivi corect autocolantele. Este un foarte bun joc pe tema „cu ce ne îmbrăcăm” dacă plouă, dacă e frig, dacă mergem la o petrecere sau la joacă. Este şi o ocazie pentru părinţi să vadă care sunt gusturile vestimentare ale odraslelor, personal îmi este teamă să văd ce alege Irisuca mea ca ţinută de party… Exerciţiul cu autocolante este completat cu unul de desen după contur, folosind autocolantele necolorate. Aici copiii pot da frâu liber imaginaţiei şi, dacă preferinţele lor de culori nu s-au regăsit în primele pagini, au acum o soluţie la îndemână.

micuta_creatoare_moda_teora

Volumul violet este recomandat fetiţelor mai mari. Caietul include o folie cu autocolante, însă acestea sunt accesorii pentru vestimentaţie sau pentru planşe. Tehnica necesară acestui volum este copierea modelelor folosind hârtie de calc. Modelele sunt deja printate pe un calc de aprox. 80g (cel puţin aşa îl simt la pipăit). Cele 8 pagini cu modele se desprind cu foarfeca. Este nevoie de un creion negru moale, modelul este desenat pe spate trasând contururile cu exactitate. Se întoarce foaia, se suprapune peste o siluetă, şi se trasează din nou tot modelul, care se va imprima cu această ocazie pe coala de desen. După ce au fost copiate veşmintele necesare, modelul se colorează după preferinţe.

Această tehnică nu este una uşoară. Am încercat-o cu copii de 8-9 ani, cu modele simple (urechi, aripioare), şi nu s-au descurcat. Modelul se copia ici-colo, problema cea mai mare fiind urmărirea corectă a conturului. Este un exerciţiu de îndemânare şi răbdare, recomandat copiilor mai mari.

micuta_creatoare_moda_teora

Volumul este disponibil în librăria online a editurii Teora, (volumul roz, volumul mov, cu o reducere în această perioadă de 35%), dar şi în librăriile elefant, libris (transport gratuit), emag, bookcity, librarie.net.

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Teora and tagged , .

2 Comments

  1. Autocolantele sunt reutilizabile sau cam de unica folosință?
    Noi avem cartea Micuta creatoare de moda, tot de la Teoria, ediția 2008 (am primit-o în 2014), și este exceptionala. Autocolante reutilizabile și după 3 ani. Atât paginile cât și autocolantele sunt dintr-un material special.

    • Sincer nu am încercat să le dezlipim, preventiv, să nu le stricăm, așa că n-aș putea să răspund 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente