Felicitare de primavara cu fereastra deschisa

fereastra-interior

Felicitarea aceasta a început ca un proiect simplu, care s-a complicat pe măsură ce am început să lucrez la el. Întâi mi-am dorit o variantă de felicitare cu fereastă, „dincolo” de care să fie un peisaj de primăvară. Am îndoit pe jumătate un carton A4, am desenat fereastra, am decupat-o, apoi am început să vreau mai mult.

Interiorul „casei” este realizat cu şerveţele. O idee pe care am găsit-o la Alina mi-a dat o altă variantă de a folosi şerveţelele pentru decor, mai ales că lacul special pentru tehnica şerveţelului nu prea merge pe hârtie (îl absoarbe prea repede). Aşadar, pe un suport de hârtie sacrificabil, se aşează cartonul de bază. Peste el se întinde foarte bine o folie alimentară transparentă, se aşază şerveţelul, iar peste toate – o hârtie de copt. Se calcă cu fierul încins până când se lipeşte şerveţelul, apoi se înlătură marginile inestetice. Mi-a fost frică să nu se lipească folia de fier, dar hârtia de copt este suficientă pentru protecţie.

Pentru „draperii” am folosit tot şerveţele. Le-am pliat şi le-am găurit cu perforatorul normal de hârtie, apoi le-am înşirat pe o bandă de carton. Nu prea mi-a ieşit nodul, nici nu stau ca în poze, aliniate frumos… e loc de mai bine aici. Mătase nu aveam deloc, aşa că m-am mulţumit cu ce am avut la dispoziţie.

Fereastra a fost iniţial decupată simplu, apoi am folosit o foaie de calc pe post de sticlă. Rezultatul însă nu a fost deloc estetic, aşa că am tăiat benzi de hârtie de cca 1cm (rama avea 5mm), le-am îndoit, şi am întărit cu ea ferestrele. Am procedat la fel şi cu rama încastrată în perete, atât pe interior, cât şi pe exterior.

Mai amuzant a fost să realizez exteriorul casei. Baza este un dreptunghi gri, proporţional cu fereastra. Am decupat apoi pietrele, forme diferite, şi le-am „zidit”. Peretele iniţial aş fi vrut să aibă o singură culoare. Dar am ajuns zidar pe hârtie, şi am adaugat cărămidă cu cărămidă. Am tăiat benzi de hârtie late de 1cm, portocalii, apoi le-am tocat cam la 1,5 cm fiecare bucăţică. Ca orice zidar, la capăt de rând, tăiam cărămida astfel încât să se potrivească. Iris a fost impresionată de tehnică şi răbdare şi a pus şi ea vreo două rânduri de cărămizi.

Odată casa terminată, ne-am putut ocupa de câmpia ce se vedea pe fereastră. Iris voia să punem şi nişte copii, încântaţi de „descoperire”. Am avut nevoie pentru iarbă de trei nuanţe de verde. Tăiate ondulat, suprapuse, dau adâncime peisajului. Pentru elementele mici am folosit din plin perforatoarele decorative. Copăcelul din prim-plan este decupat manual, cel din depărtare este realizat cu un perforator Daco. Floricelele din copaci sunt realizate cu un perforator de margine, au 3-5mm diametru. Lalelele sunt perforate de două ori, odată verzi, odată roşii. De la cele roşii se taie cupa şi se lipeşte peste cea verde. Ar mai fi fost loc de ceva fluturi, păsări, dar mi s-a părut că aş încărca prea mult şi am renunţat.

fereastra-exterior

A rămas pervazul. Am tăiat un dreptunghi dintr-un carton mai gros. Am îndoit cam 1cm pe latura lungă, şi l-am lipit chiar sub fereastră. Am decupat apoi două feţe pentru ghiveci, o floricică, şi le-am lipit astfel încât să fie vizibile din ambele părţi.

Pentru tăiat am folosit foarte mult un trimmer, mai ales pentru benzile de hârtie, apoi foarfeca pentru decupaje mai pretenţioase. Cel mai mult m-au ajutat perforatoarele decorative. Dacă vă tentează, şi mai ales aveţi copii, puteţi să le explicaţi cum să confecţioneze această mini-machetă (nu prea îi mai pot spune felicitare), şi să participaţi la concursul în desfăşurare.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Felicitări, Proiecte de primăvară and tagged , , , , , .

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente