Biblioteca bloggerului roman – epilog 2014

biblioteca_bloggerului_roma_infografic

Acum când mă uit un pic în urmă nu pot să nu mă amuz. Am acceptat provocarea Chinezului mai mult în joacă. Pentru mine joacă, căci pentru Andrei a fost o treabă cât se poate de serioasă. A stat ceva vreme să se gândească cum şi în ce fel să facă lista de lecturi pe 2013, şi apoi cea mai grea bătaie de cap: topul celor 10.

Când am primit mailul cu concluziile „campaniei” l-am chemat lângă mine. Am citit împreună, şi nu vă pot descrie ce fericit era când a văzut că una din nominalizările lui – Jocul lui Ender – este în topul preferinţelor şi în super-clasamentul general. Am răsfoit împreună fişierul excel cu toate analizele (btw, felicitări celor care s-au înhămat la această muncă titanică, Sonia Spătariu şi Cristi Florea!), şi l-am văzut schiţând o grimasă… păi, de ce adică, nu e secţiune pentru copii… el a „concurat” cu cei mari?! No, am stat să-i explic copilului că nici nu ştiu măcar dacă a lui a fost singura listă de şcolar, dar e foarte probabil ca la provocare să fi răspuns numai adulţi…

Una peste alta, i-am spus că isprava se va repeta la anul, (de-asta numele epilog 2014) că mă aştept de la el să răspundă provocării, că vreau să ia lucrul în serios şi de-acum după fiecare carte citită să îşi noteze… titlul, autor, editura, şi câteva rânduri despre conţinut, ce i-a plăcut şi ce nu. Nu chiar o fişă de lectură, dar măcar anul viitor să nu mai adăugăm o listă seacă, ci şi ceva mai amuzant pe lângă, poate vă convingem să le citiţi.

A ţinut să-mi reamintească de Oksa Pollok, că încă aşteaptă volumul 4 (deşi eu tare mult sper să apară 4, 5, 6 simultan 🙂 ), că asta îşi doreşte el.

Dacă sunteţi curioşi de unde vin concluziile din imaginea alăturată (aveti si linkuri pe nominalizari), găsiţi detaliile aici

În încheiere, lista noastră …

  1. Jocul lui Ender – Orson Scott Card – Editura Nemira
  2. Oksa Pollok vol.3 – Inima celor două lumi (Anne Plichota si Cendrine Wolf) – Editura All
  3. Oksa Pollok vol.1 – Tărâmul invizibil
  4. Oksa Pollok vol.2 – Pădurea rătăciţilor
  5. Şcoala fricoşilor vol.1 (Gitty Daneshvari) – Editura Rao
  6. Şcoala fricoşilor vol.3 – Examenul final
  7. Şcoala fricoşilor vol.2 – Lecţia nu s-a terminat
  8. Vrăjitoarele – Roald Dahl, Editura Rao
  9. FC Troli – Aventuri cu troli (Alan MacDonald), Editura Rao
  10. Jurnalul unui puşti vol. 7, Editura Art
Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente