Vestitorii primaverii – a treia etapa a concursului

Una din probele cele mai frumoase ale primăverii tocmai s-a încheiat: am confecţionat mărţişoare. Săptămâna aceasta le vom expedia, prin poştă… un joc de-a „mărţişorul secret”, în care fiecare participant trimite două şi primeşte două, fără să ştie de la cine. Ce se va afla în plicuri săptămâna aceasta puteţi vedea în pagina dedicată probei.

MartisoareMartisoareMartisoare

În săptămâna ce urmează vom confecţiona o hartă, pentru ca mămicile să-şi găsească mai uşor cadoul ascuns pentru săptămâna viitoare. Mai multe detalii despre cum trebuie pregătită şi desenată aveţi în pagina dedicată probei. A treia probă trebuie finalizată până la data de 2 martie.

Concursul se desfăşoară în perioada 10 februarie – 2 martie 2014 şi este alcătuit din trei probe, fiecare desfăşurându-se pe parcursul unei săptămâni. Tema este anunţată luni dimineaţa, şi poate fi realizată şi trimisă până duminică seara. Pe lângă realizarea temei, copiii trebuie şi să acorde puncte colegilor de grupă, pentru a stabili clasamentul final al concursului. Clasamentul copiilor este un exerciţiu de evaluare, fără legătură cu tragerea la sorţi a premiilor oferite de editura Casa.

Copiii trebuie să lucreze singuri. Nu au nimic de câştigat ori de învăţat dacă îşi observă la lucru părinţii ori educatorii. Nu uitaţi de codul de onoare al Năzdrăvanilor!

Păpu?i de mână - Idei creative 87Concursul Vestitorii primăverii beneficiază de 5 premii oferite de editura Casa, cei cinci câştigători putându-şi alege câte două titluri din colecţia Idei creative, disponibile în stoc la momentul încheierii concursului.

Pentru fiecare temă rezolvată, copiii care participă primesc o şansă la tragerea la sorţi pentru a câştiga unul dintre premii. Premiile nu vor fi cumulate, chiar dacă vor ieşi la extragere ambele sau toate trei numerele aparţinând unui singur copil. Un participant va primi un singur premiu, iar pentru celelalte premii se va trece la o nouă extragere.  

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pot înscrie un singur copil din clasă.

Premiile nu pot fi transformate în bani, şi se expediază numai la adrese de pe teritoriul României. În cazul unui premiu nerevendicat în 3 zile de la anunţarea norocoşilor (pe blog, la secţiunea "Din culisele concursurilor"), acesta se va acorda prin tragere la sorţi celorlalţi participanţi. Prin revendicarea unui premiu se înţelege adăugarea unui mesaj, în cadrul articolului dedicat, care să conţină adresa şi datele de indentificare.

Tragerea la sorţi va avea loc în data de 4 martie 2014. Câştigătorii vor fi anunţaţi public, nu personal fiecare în parte, iar pentru a fi la curent cu detaliile următiţi articolele de pe blog prin intermediul abonamentului, realizabil aici.

Pentru cadrele didactice care doresc să încurajeze participarea copiilor împreună cu părintii la astfel de exerciţii, am pregătit separat un banner al concursului, care poate fi afişat pe blogul grupei/clasei, în cazul în care acesta există. Codul este:

<a href="http://talentedenazdravani.eu/promo.htm" target="_blank" title="Talente de Nazdravani"><img src="http://talentedenazdravani.eu/img/promo/concursuri160x160.gif" alt="Talente de Nazdravani" border="0" title="Talente de Nazdravani" /></a>

Mulţumesc anticipat pentru susţinere şi mult succes tuturor participanţilor!

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Din culisele concursurilor, Mărțișoare and tagged , , , .

6 Comments

  • Un model nu am, pentru ca o asemenea harta pentru „mama” nu a fost inca facuta.
   Tema trebuie completata cu putina imaginatie, pentru a boteza locurile… chiar sunt curioasa ce nume pot primi insulele, lacurile, muntii….

   Ce va pot arata in schimb este sursa acestei idei (click pe imagine pentru marire), cum trebuie pregatita hartia pentru a realiza harta. Nazdravanii au mai avut o tema asemanatoare, in vacanta de vara, dar atunci am pus accent pe desen. O aveti aici.

 1. Buna. A fost o adevarat provoare cu harta. Prima harta a noastra. Surprinzator cu ceaiul.Chiar are o tenta de harta veche. Noi initial am ars marginile colii. APoi a urmat ceaiul in care am pus ceva culoare tempera portocaliu . Intr-o tava am pus coala la uscat , dar Yannis nu a mai avut rabdare si am folosit feonul. A uscat sigur coala. Chiar m-am mirat cat de repede s-a uscat , ca el ma tot chema sa imi spuna ca nu mai poate sa o usuce ca zboara din tava. :). Apoi inspirati fiind de hartile de la alte concursuri ne-am apucat de desenat si mai apoi de colorat. Asa am invatat sa facem un castel, un vulcan pe o insula si un baraj si bineinteles busola-(consola-cum o numeste el) care ne arata unde suntem. Spre seara va trimitem si harta. Iar ca o continuare aseara pe o coala mai mare ne-am apucat sa desenam si un castel cu un print si o printesa (noi doi. A ramas sa o coloreze el astazi dupa ce vine de gradi.) . Multumim de provocare.

  • ee, chestia cu arsura e idee faina, n-am indraznit pana acolo, sa nu le dam totusi prea multe idei piticilor 🙂 .
   eu am primit cred in primul meu an la catedra o compunere despre greci, pe o foaie pregatita astfel, cu margini arse, arata nemaipomenit.

   pana acum vad ca ceaiul se combina cu acuarele, pe forum scria o mamica si de ceva cafea 🙂 , nu ducem lipsa de idei, si abia astept sa vad rezultatele!

   cu placere, sper sa reusesc cat mai des sa va provoc.

 2. buna,am trimis si noi harta noasta pe 24 feb si una ieri pe 2 martie si vad ca nu a aparut,am gresit oare noi ceva?va multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente