Invitatie in Oraselul cunoasterii (concurs)

oraselul-cunoasterii300x400

Ne confruntăm în fiecare zi cu un conflict între generaţii, ideile noastre, de actuali părinţi, puse la zid de cele ale bunicilor, mult mai rezistenţi la schimbare, şi judecate de copii, care, fără să avem noi prea multe de spus, vor altceva. Nu contează cum era „pe vremea noastră”, „vremea lor” are pur şi simplu alte cerinţe. Odinioară conta foarte mult bagajul de cunoştinţe pe care îl aveai, pentru a face faţă provocărilor. Acum contează foarte mult instrumentele pe care le ai la îndemână şi abilitatea de a le folosi. Iar copiii noştri „învaţă să înveţe” altfel decât noi, prin experimentare, prin studiere a relaţiilor de cauză şi efect. Depinde doar de noi să îi încurajăm în acest sens.

Vedem pe rafturi – şi poate nu le dăm suficientă atenţie – jocuri-experiment. Uneori am vorbit şi aici, pe blog, despre câteva, şi mai urmează, pe măsură ce voi reuşi să prezint experimentele cum se cuvine. Am povestit şi despre expoziţiile ştiinţifice pe care le-am vizitat până acum în Bucureşti – Simte matematica, Xperiment, şi sper ca pe acest subiect să avem cât mai multe ocazii de povestit.

Îndrăznesc să afirm că nu suntem, încă, o categorie de părinţi deschişi la alte metode de învăţare. Cel puţin învăţarea prin joacă este un concept pe care îl asimilăm foarte greu. Dau ca exemplu un dialog clasic cu un copil. Ce-aţi făcut azi la grădi? – Am mâncat, ne-am jucat… – Şi lecţii, nimic? – Nu, ne-am jucat! Reacţia părinţilor este, în cele mai multe cazuri, una de indignare, iar concluzia – copilul pierde vremea la grădiniţă, dacă nu vine zilnic cu patru versuri memorate şi nu are la avizier 10 fişe de matematică, înseamnă că n-a învăţat nimic acolo. Toate acestea pentru că ne este greu să acceptăm că un copil învaţă prin joc mai repede şi mai uşor decât prin orice altă metodă.

O soluţie este ca noi, cei mari, să ne uităm vârsta. Să uităm obiceiurile de învăţare pe care le avem, şi să încercăm, alături de copii, să învăţăm din nou, de data aceasta altfel. Cel mai uşor o putem face prin intermediul expoziţiilor ştiinţifice. Din 15 februarie avem în sfârşit şi în Bucureşti o astfel de expoziţie permanentă, Orăşelul cunoaşterii, ocazie cu care vă invităm la o altfel de lecţie despre lumea ce ne înconjoară.

Orăşelul cunoaşterii oferă o invitaţie family „Noi 4” unui participant la concurs care răspunde corect, printr-un comentariu la acest articol, la următoarea întrebare:

Cine este inventatorul român care a brevetat roţile dinţate cilindrice?

Va fi un câştigător şi un premiu oferit, valabil 30 de zile de la momentul revendicării premiului.

Premiul va fi acordat prin tragere la sorţi (Random.org). Fiecare participant are dreptul la un singur comentariu. Vă rog ca în rubrica “Nume” să folosiţi numele real complet pe baza căruia se va intra în expoziţie, şi verificaţi dacă adresa de mail este scrisă corect. Concursul se va desfăşura între 7-13 februarie 2014, ora 21:00.

Comentariile validate ca participante la concurs vor primi un număr de ordine la aprobare. Nu vor fi numerotate comentariile care nu îndeplinesc condiţiile solicitate (nume real complet, răspunsul corect, IP unic), şi nu vor participa la extragere, dar vor fi vizibile pe pagină. Verificaţi în timp util înscrierea în concurs.

Extragerea câştigătorului va avea loc după încheierea concursului, iar rezultatele vor fi afişate printr-un comentariu la acest articol. Câştigătorul are la dispoziţie 24h din momentul anunţării rezultatelor pentru a revendica premiul, printr-un comentariu la acest articol, folosind aceeaşi adresă de email cu care a fost adăugat comentariul câştigător. În caz contrar, la expirarea termenului menţionat (la afişarea rezultatelor) vom desemna tot prin tragere la sorţi un nou câştigător.

Câştigătorul nu va fi anunţat personal, vă rog să accesaţi pagina concursului în data de 14 februarie 2014, si în zilele urmatoare, daca premiul nu a fost revendicat si se vor face noi extrageri.

Puteţi fi la curent cu activităţile propuse de Orăşelul cunoaşterii urmărind pagina de facebook:


Cartea experimentelor stiintifice, Tom RobinsonTunel optic cu oglinzidintii-norielKit crustaceu Triops Clementoni Science PlayPlanetarium ClementoniLaboratorul de cosmetice: fabrica de sapun DToysEduScience: Circuite electrice - asambleaza un radio FM , D-Toys
Fabrica de cristale. Cristal growingMicul electrician.Motoare electrice.Buki


Extragere 13.02.2014:
13.02.2014
Norocosul este nr. 2 Daniel Gaina.
Felicitari! Poti revendica premiul pana maine, 14.02.2014, ora 23. Daca premiul nu este revendicat, extragerea este anulata si va fi extras un nou castigator.

Cristina H.
Posted in Concursuri-fulger and tagged , .

66 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente