Om de zapada din rulouri textile

om-de-zapada-filtru-alb

Omul acesta de zăpadă este rezultatul unui brainstorming acasă…

Eu iubesc ziua de joi, mai cu seamă momentul de seară, când ajung acasă şi doi iezi mă întâmpină cu două liste în dinţi… A zis doamna să luam X, Y, Z pentru mâine la abilităţi! E momentul în care, sincer, mă abţin să nu urlu. Ca orice „oră”, mi se pare normal ca tema pentru ora următoare să se dea la sfârşitul precedentei. Să am şi eu timp o săptămână să caut cele necesare… Una din liste a fost pentru realizarea unei machete de iarnă. Aveam acolo plastilină albă, vată, boabe de piper, şi o mulţime de alte mărunţişuri. Din relatări, urma să fie o machetă colectivă, cu oameni de zăpadă, copăcei ninşi, şi mai aveau ei ceva planuri. Plastilină nu aveam, copilul se pune pe plâns, că n-o să aibă omul personal pe machetă… caut în ladă, dau de bile de polistiren, dar cam mici, ideea nu se aprobă, vrea un om mare! Tot scotocind, dau de o bucată de filtru pentru hotă, alb… îl întorc un pic şi îmi amintesc de un căţel văzut în cărţile de la Gama, Artă şi îndemânare în 5 paşi. Era realizat din fetru, şi avea corpul dintr-un astfel de rulou.

Am tăiat repede trei benzi, le-am rulat, şi gata omul de zăpadă, mai avantajos decât cu fetru, căci este mult mai gros filtrul şi nu e nevoie de foarte mult material. Ce n-am făcut noi… n-a tăiat benzile inegale, să obţinem rulouri cu diametre diferite.

Mătura este o scobitoare, cu hârtie franjurată, nasturii sunt realizaţi cu perforatorul normal de coli, iar pe cap i-am pus o găletuşă hobby. Nu mai ştiu cât e metrul de filtru, parcă în jur de 5-7 lei… dar este foarte rentabil pentru un astfel de proiect de grup.

Dacă vă place, spor la lucru!

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de iarnă and tagged , , , , .

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente