Fulgi de nea din hartie – Idei creative, nr. 84

Una din ultimele apariţii ale colecţiei Idei creative (editura Casa) mi s-a părut, când am zărit coperta, ca fiind ceva simplu, indicat pentru copii. Dar… răsfoind-o, şi văzând minunăţiile prezentate acolo, mi-am dat seama că este de fapt pentru pasionaţii de orice vârstă.

Modelele cele mai simple sunt cele realizate prin împăturire. Dacă noi putem crea aproape orice model, doar dând frâu liber imaginaţiei, editura Casa ne propune de această dată câteva şabloane deosebite. Am ales ca exemplu pentru acest articol doi fulgi, primul, mai simplu, al doilea, 3D.

idei-creative84-casa3

Pentru primul fulg am împăturit pătratul de hârtie în şase. După ce am scotocit toată casa după un raportor să măsor un unghi de 60′, mi-am dar seama că nu am citit cu atenţie indicaţiile. Aveam pe filele cu modele de la mijlocul cărţii şi liniile ajutătoare pentru îndoire… Apoi, plângând încă după imprimanta mea, am copiat modelul pe fereastră, cum procedam acum vreo 30 de ani. Un pic de glitter şi fulgul este gata; va ajunge probabil pe o felicitare.

idei-creative84-casa1

Al doilea fulg este varianta 3D. A fost confecţionat decupând 6 benzi de hârtie îndoite, iar fotografia nu a reuşit să surprindă frumuseţea lui extraordinară.

idei-creative84-casa2

Cartea contine modele diverse, simple, 3D sau cu margele, si o puteti achizitiona din libraria editurii Casa, sau din librariile online: elefant, libris, librarie.

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de iarnă and tagged , , , .

10 Comments

  1. Ce frumosi sunt! De sambata incerc sa fac niste fulgi de genul primului, dar nu reusesc sa indoiesc hartia cum trebuie. Cred ca am dat gres de vreo 5-6 ori. Azi, am renuntat.

  2. Eu am o mica problema: nu stiu sa impatur coala de hartie in asa fel incat sa obtin 6 colturi, precum steaua lui David 🙂 Mi-ati putea fi de ajutor, va rog? Multumesc anticipat!

    • Uita-te in prima poza, in dreapta copertei, e un desen, cu o dreapta orizontala si doua drepte in unghi, ca si cum ai desena reflexia unei raze. Le poti desena cu un raportor.
      Daca ai un echer, cele ne-isoscele, are un unghi de 60 de grade. Foloseste-l sa indoi hartia dupa el.

  3. Pingback: Fulgi de nea: decupaj | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente