Pitici din scortisoara – decoratiune de iarna, atelier la Gaudeamus

Azi la târgul de carte am moderat atelierul organizat de Editura Casa, pornind de la ultima apariţie de sezon din colecţia Idei creative: Pitici si îngerasi de Crăciun. Cu ajutorul magazinului Profiart, care ne-a pus la dispoziţie materialele folosite, am pregătit împreună cu părinţii şi copiii un pitic, ca decoraţiune pentru pomul de iarnă.

Faţă de alte ateliere ale mele, am schimbat un pic metoda de lucru. Am lăsat participanţii să lucreze în echipă cu părinţii, mai ales că siliconul fierbinte nu este tocmai materialul cu care să las copiii să lucreze singuri. Apoi, fără să explic eu cum se confecţionează piticul, fiecare echipă a citit din carte instrucţiunile de confecţionare, şi apoi a trecut la lucru. Bile de lemn – pictate de mine în prealabil, mi-a fost teamă să complic activitatea şi cu acuarele -, beţe de scorţişoară, stofă în carouri, şnur de hârtie, nasturi, sârmă pluşată, au fost „ingredientele” pentru pitic. Piticul a plecat acasă ambalat într-o cutiuţă pregătită de copii, şi aşezaţi între fulgi de nea realizaţi cu perforatoarele decorative.

Ce mi-a plăcut mie: ca niciodată, punctualitatea participanţilor. Toată lumea a fost prezentă, am început la fix să lucrăm, ne-am încadrat în timp aşa cum am planificat. Părinţii au devenit copii, au acceptat provocarea. Trebuie să recunosc, piticul era mai mult pentru ei, copiii au avut ocazia să vadă astfel cum se lucrează cu diferite unelte, cum se lipesc materialele diferite. Mi-au plăcut enorm şi piticii realizaţi, erau superbi! Aş fi vrut să-i pot fotografia pe toţi la un loc, dar copiii i-au ambalat şi i-au dus să le prezinte noua căsuţă…

Ce ar mai fi de îmbunătăţit: noţiunea organizatorilor târgului despre „spaţiu pentru copii”. Bookfest, Gaudeamus, se pare că toţi, în momentul în care le specifici câte scaune şi câte mese ai nevoie, brusc nu le au. Aşa că ne-am descurcat cum am putut. Apoi, evenimentele sunt programate unul după celălalt, fix pe fix, fără 15 minute organizatorice, să plece unul, să vină celălalt… După noi urma o lansare de la Carminis… nu conta că mai aveam aproape 20 de minute din eveniment, doamnele în cauză ne-au invadat, s-au instalat… Dar, de la eveniment la eveniment îmi perfecţionez tehnica, îmi iau prelungitoare de-acasă, şi mă pregătesc pentru orice tip de surpriză…:)

Mai jos sunt câteva fotografii de la eveniment, care sper să povestească mai bine ca mine cum s-a desfăşurat atelierul.


*La cerere, activitățile se pot desfășura și la domiciliu. Detalii la telefon 0722 955 103

Cristina H.
Posted in Evenimente and tagged , , , , .

7 Comments

  1. Ne-am simtit minunat astazi la atelier.Vrem sa va felicitam pentru daruirea de care ati dat dovada si sa va asiguram de participarile noastre ulterioare.Multumim mult.

  2. Desi am intarziat(traficul),fetita mea a fost foarte incantata de confectionarea acelui pitic !!! Si seara, acasa a trebuit sa pictam si ingerasul ( din punguta primita cadou ).
    Va multumim pentru initiativa !
    O sa mai participam si la cel din 07 decembrie

  3. Pingback: Decoratiune pentru Craciun din elemente naturale | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.decathlon.ro editura-arthur.ro%20
CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente