Cum am aprofundat cu piticii tehnica servetelului

Azi, în prag de atelier creativ la cel mai mare târg de carte din Bucureşti – Gaudeamus – , mi-am dat seama că am rămas datoare cu povestirile de la atelierul de sâmbăta trecută al mânuţelor năzdrăvane. Pentru o oră şi jumătate, mai bine spus două şi ceva, ne-am îndeletnicit cu tehnica şerveţelului. Chiar dacă eu personal am fost nostalgică după formula veche a atelierelor, cu concurs integrat, începe să-mi placă şi cea nouă, de şezătoare. Cam aşa ne-am desfăşurat activitatea, pe perechi, mamă-copil.

Am început prin a le povesti copiilor despre ce înseamnă tehnica şerveţelului, care sunt materialele cu care lucrăm. Le-am lăsat la îndemână şi numerele dedicate acestei tehnici din colecţia „Idei creative”, şi au fost încântaţi de câte obiecte poţi decora astfel. Teoria suna încurajator. Mare lucru, decupezi, dai cu lac, lipeşti. Ca de obicei, socoteala de-acasă şi cea din târg au rezultat diferit. Dacă dat tablourile de ipsos cu grund a fost o încercare de pictură, decupatul modelelor de pe şerveţele s-a dovedit muncă de Sisif… Normal, toţi voiau cât mai multe elemente, dar mămicile au fost în cele din urmă cele care au decupat şi corectat modelele. Ele s-au descurcat minunat. Au fost momente în care mi-a părut rău că trebuie să respect regula foarfecelor sigure, căci cu o forfecuţă subţire, ascuţită, s-ar fi descurcat mult mai bine, şi în mânuţele lor mici, dar şi la tăieturile fine şi precise. Asta mă face să mă gândesc dacă să fac sau nu atelierul de cusut… căci eu cu ac de plastic nu mă văd cosând!

În cele din urmă am răzbit cu decupatul. Au fost şi copilaşi care s-au descurcat singurei. Aproape de final, din categoria „mănânci calule ovăz”, i-am întrebat dacă ar vrea ca rama tabloului să fie argintie sau aurie. Normal, toţi, dar toţi! au vrut vopselele speciale. Mai greu cu utilizarea lor… la final mă întrebam dacă tablourile nu ar fi arătat mai bine fără acest „plus de strălucire”. Nu mai contează, copiii erau în extaz în faţa borcănelelor sclipitoare.

Ca o concluzie, tehnica şerveţelului rămâne un exerciţiu de decupaj, dincolo de orice alte abilităţi. Normal, puteţi folosi şerveţelele întregi, dar efectul maxim îl obţineţi decupând.

Vă las în compania imaginilor de la eveniment, şi vă aştept data viitoare, pe 7 decembrie, ora 11, la Club Aurora, unde vom avea un atelier de iarnă – ultimul din acest an. Cu ajutorul magazinului DacoMag am pregătit materialele necesare pentru a realiza felicitări şi decoraţiuni pentru Crăciun.


Clubul Aurora reprezintă o alternativă în procesul de învăţare preşcolară şi şcolară. Fiecare copil este diferit, plecând de la ideea de bază că toţi copiii sunt inteligenţi.
Susţine şi promovează “arta” de a-i face pe copii să prindă drag de învăţătură, îi încurajează să exploreze şi le susţine progresul în ritmul lor propriu. Si-a propus să creeze un mediu în care să îmbine jocul şi educaţia, în care copii să vină de plăcere, şi în care copilăria să fie (încă) la ea acasă.
Prin conceptul Play& Win Clubul Aurora se angajează să se ocupe de absolut toate detaliile, de la creionarea şi până la implinirea unei petreceri de vis, într-un spaţiu unic, cu o gradină generoasă. Si nu doar atât, Aurora Play&Win vine oriunde vrei tu!

Club Aurora

La Club Aurora petreci timp de calitate şi la sfârşit de săptămână prin desfăşurarea de ateliere creative şi spectacole-teatru, precum şi prin cursuri de limbi străine pentru copii.
O zi la Club Aurora este o zi plină de bună dispoziţie, emoţie şi zâmbete!


Vizualizare hartă mărită

Cristina H.
Posted in Evenimente, Tehnica servetelului and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente