Geomag – un fel de lego magnetic, pentru copii de toate varstele

geomag

E ceva vreme de când mi s-a pus magnetul pe creier cu biluţele şi beţişoarele Geomag. Dacă nu aţi încercat încă, vă avertizez, magnetul e puternic, prinde repede. Pe scurt, Geomag, în varianta de bază, este compus din biluţe (ca cele de rulmenţi, dar mari) şi beţişoare colorate, cam de 5-7 cm lungime, cu magneţi la capete, sau magnetizate. Aş spune totuşi că sunt magneţi, din moment ce au poli şi se resping destul de bine.

Ce poţi face cu Geomag? Orice structură îţi trece prin cap, sau până îţi trece ceva, poţi folosi modelele incluse. Eu cu setul cel mic din imagine am devenit prieteni la deschiderea ZooperKids, dar microbul e în sânge, şi se extinde. Am ajuns cu el acasă, şi am împărţit un pai la doi copii. Noroc că piesele sunt ambalate frumos, în două cutii de spumă izolatoare, fiecare conţinând 10 bile şi 12 beţişoare. Fiecare şi-a luat cutia, apoi au început negocierile de colaborare, şi în final urletele. Cine era vinovat? Eu! Ce-a fost în capul meu când am cumpărat un set… atât de mic! Eu nu văd că nu ajunge să faci mai nimic? Începi frumuseţe de structură şi te trezeşti fără beţişoare! Aşa că am primit sarcină să dezvolt colecţia, şi pasez şi eu sarcina către doi buni prieteni ai mei, Nicolae şi Crăciun, am auzit că ei stau mai bine la finanţe în sezonul ce urmează. Sper unul din ei să rezolve problema… căci e gravă.

Dar cum orice faptă bună nu rămâne nepedepsită, în excursiile lor internautice, copiii au făcut niţel research pe produs. Uite-aşa au aflat de seturile colorate (eu le dădusem ca idee pe cel albastru, de 140 piese…), cu alte modele de piese pe lângă cele standard, şi stăteau şi se minunau câte se pot face.

Din fericire pentru mine, nu i-a apucat şi febra Lego. Anul acesta rămânem la Geomag. Din nefericire pentru mine, febra a fost contagioasă. M-a prins şi pe mine. Vreau şi eu un set… nu de alta, dar, la fel… m-am apucat de construit, şi e extrem de relaxant. Mi-a adus aminte de bilele acelea chinezeşti, de relaxare, de le ţineai în palmă şi aveau nu ştiu ce efect miraculos. Pun pariu că biluţele astea magnetizate, plus provocarea la adresa neuronilor, are acelaşi efect. Şi, dacă nu ştiaţi ce să-i cereţi moşului… vedeţi mai jos.

Geomag Kids – sunt amuzante, sunt piese pentru modele predefinite, diverse maşinării SF sau structuri. Sunt uşor de realizat după model. Recomandări: elefant.

GEOMAG - Pro Panels 176Geomag Pro Panels – include seturi de la 60 la 176 piese, conţin magneţi, bile de metal, tăbliţe (galben, albastru, rosu, verde – romb, dreptunghi, pentagon, triunghi). Recomandări:  elefant, BestKids

Geomag Pro Metal – conţine seturi de la 40 la 140 de piese. Este varianta clasică, bile argintii, beţişoare albastre. Recomandări: elefant

Geomag Pro Color – conţine seturi de la 66 la 200 piese, cu beţişoare colorate, faţă de versiunea anterioară. Recomandări:  elefant

În încheiere, doar un sfat: dacă nu ştiţi ce cadou să faceţi unui copil, pentru că nu aveţi idee ce anume are deja, sau ce va primi, mergeţi pe jocuri de construcţie (lego, geomag), care niciodată nu vor fi în plus, indiferent de vârstă sau sex. Sau, chiar dacă strică din surpriză, îi puteţi duce un voucher într-un magazin de jucării. Aşa îşi va putea alege oricând un cadou care să-i fie pe plac.

Cristina H.
Posted in Jocuri și jucării and tagged , , , , .

Un comentariu

  1. Este un joc foarte util. Fiul meu cu ajutorul lui a reusit sa „vada” corpurile geometrice si a invatat sa le deseneze. Îl recomand chiar si tinerilor.
    În general am cumparat copiilor mei jocuri creative pentru a nu ajunge prea repede sa se plictiseasca de ele. Dupa lego , geomagul a fost urmatoarea idee buna. Este si pe culoarea roz sau mov, pentru fete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente