Suprizele din acestă toamnă la capitolul noi apariţii încep să apară.Aştept cu nerăbdare târgul de carte de luna viitoare, cu siguranţă vom avea ce vedea. Editura Casa a început să-şi dezvăluie surprizele cu o apariţie încântătoare: Figurine din roadele toamnei. Am crezut iniţial că vom avea iar propuneri de idei, greu de realizat, în schimb noua lucrare este exact pe placul meu, varianta de propuneri însoţite de şabloane unice, realizate prin decupaj.
Pentru că săptămâna aceasta am ales să fim în ton cu Halloweenul, din proiectele propuse în carte am ales liliacul. Ieri, în cadrul opţionalului, am lucrat pentru prima dată un proiect cap-coadă. Am lăsat copiii să-şi copieze singuri modelul de aripioare pe foi de calc. Voiau ei un pic de ajutor de la tehnica modernă, din categoria de ce nu scanăm şi printăm, dar le-am spus că odinioară copiii se descurcau fără, şi, în plus, nu putem printa pe negru. Capul liliacului a fost realizat din bile de papier-mache, pregătite în prealabil, dar pictate de copii. Antenuţele sunt din cuişoare. Fac o paranteză, m-am distrat copios pe seama cuişoarelor. Le-am spus că de obicei se pun la mâncare, şi sunt foarte aromate. Au fost curioase fetele să le guste… şi… şi-au satisfăcut curiozitatea :). Corpul este realizat dintr-o castană comestibilă. Mă bucur că am avut timp să cumpăr, o castană normală este mult mai greu de folosit. În primul rând, pentru că nu este plată pe spate, să poţi lipi aripile, apoi pentru că nu este ascuţită, să prinzi capul.
Am lipit elementele cu silicon fierbinte, deşi pe viitor o să mă înarmez şi cu câteva tubuleţe de „picătura”, ar fi fost foarte utile. Îmi pare tare, tare rău că liliecii au zburat la finalul orei… şi n-am apucat să fac poze. Ultimul pe care l-am „prins” este cel făcut de Irisuca mea, şi care ne-a însoţit acasă.
Pentru că Iris a avut cartea pe mână, am încurajat-o să citească şi partea introductivă, unde sunt prezentate câteva tehnici de lucru. A fost foarte curioasă în privinţa frotajului, şi, când a înţeles despre ce este vorba, era numai zâmbet. I-au mai plăcut din carte ariciul, şoriceii care se dau huţa, ciupercuţele, şi şi-a făcut o listă luuungă de „roade” ce trebuie musai adunate ca să poată realiza proiectele. Mie mi-a plăcut tare mult sperietoarea din sac de cânepă, dar trebuie sa ajung prin piaţă după un sac…
Dacă vă place proiectul, îl puteţi încerca. Aveţi detalii aici, în pagina dedicată temei de săptămâna aceasta. De asemenea, în cadrul concursului organizat împreună cu Editura Casa, puteţi avea şansa să vă alegeţi oricare două cărţi din colecţie, dacă rezolvaţi temele propuse în următoarele trei săptămâni.
Cartea o puteti achizitiona din libraria online a editurii Casa, sau din librariile online: elefant, libris, librarie , emag.
- Jurnal de profesor – clasa pregătitoare - 10 noiembrie 2024
- Cum am trecut peste primul cadavru - 31 octombrie 2024
- Riglete pentru tablă magnetică, un proiect finalizat - 23 octombrie 2024
doresc si eu sabloanele de la batranul an si ficele
Mi-as dori si eu sabloanele de la batranul an si ficele.Va multumesc!
Mi-as dori si eu sabloanele de la batranul an si ficele
Buna ziua. Imi doresc si eu daca se poate sabloanele de la batranul an si fiicele sale. Va multumesc mult.
O zi insorita, va doresc
Pingback: Concursul: Zile de toamnă | Talente de Năzdrăvani