Ratuste curioase: vine toamna – tablou

Începem temele de toamna, cu o variantă simplă de tablou „de sezon”. Tema a fost pregătită pentru o grupă de 4-5 ani, iar ca timp de lucru ne-am încadrat aproximativ în 50min. Materialele pregătite au fost:

 • suport din carton, tăiat la colturi(A6)
 • beţişoare lemn
 • elemente realizate cu perforatorul decorativ
 • agăţătoare

Copiii au introdus singuri beţişoarele, chiar dacă nu au reuşit chiar din prima încercare. Au lipit copăceii pregătiţi de mine, căci perforatorul e mare şi greu, şi face figuri la tăiere. Frunzele şi răţuştele le-au realizat singuri, pentru foarte mulţi dintre ei fiind prima dată când se jucau cu perforatoarele. Cu multă migală, au lipit elementele. Dacă răţuştele mele stau cuminţi în rând, ale lor au stat şi prin copac, cu lămurirea că zboară!. Nu au aripi, dar dacă un copil le vede… cine sunt eu să-i spun că e raţă domestică??

La final i-am ajutat să lipească agăţătoarea, şi tabloul a fost depus în siguranţă la dulăpior.

Dacă nu aveti perforatorul pentru copac, puteţi improviza cu o ştampilă sau chiar desen, şi să folosiţi doar frunze.

Spor la lucru!

tabou-toamna-perforatoare

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de toamnă and tagged , , .

12 Comments

 1. ideea este ingenioasa si usor de realizat cu copiii de 5-6
  ani. E demn de urmat modelul cu betisoarele de lemn pentru ca tabloul sa aiba o oarecare greutate si sa stea intins. Multumesc pentru idee.
  Succes pe mai departe!

  • Merci!
   Cred ca merg si lipite, dar eu am vrut sa lucrez numai cu lipici solid, si pentru betisoare as fi avut nevoie si de aracet.

 2. SUPERB!! Ca de altfel tot de pe site-ul dvs. Imi place mult de cand l-am descoperit intamplator. Am mai gasit si altele dar nici unul atat de plin de originalitatea simpla si de efect! Va multumesc! Sunt educatoare debutanta si imi este de maaare folos. Va pup!

  • Mai exact, doriti sa vi-l expediez prin posta…? 🙂
   Daca cititi cu atentie articolul, aflati ca e realizat cu perforatoarele decorative… nu am ce sa trimit…

 3. Buna seara!
  Sa nu credeti vreodata ca munca dumneavoastra e in zadar. Sunteti nemaipomeniti si aveti tot respectul din partea mea!
  Intru deseori pe acest site si ma inspir cu multa placere si va admir profund.
  Va urez multa putere de munca, placere si satisfactii!
  Mii de multumiri!!!

 4. Sincere multumiri pentru ca impartasiti cu noi ideile dvs. deosebite! Am realizat si eu tabloul la clasa si au iesit lucrari foarte frumoase. Sanatate si inca o data multumim ca existati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente