Floare in ghiveci – quilling

Floare in ghiveci-quilling-3d

Quillingul 3D a rămas pentru mine încă un spaţiu de explorat, căci mi se pare mult mai complicat de realizat. Prima dată am văzut astfel de modele acum câţiva ani, dar nu am nici suficient timp, dar nici răbdare să confecţionez astfel de minuni. Am încercat odată, dar aveam panglici înguste, şi n-a ieşit nimic.

Zilele trecute am fost cu laptopul la reparat. Cât am aşteptat am examinat birourile, iar unul dintre ele era decorat cu o floare în ghiveci, dar din quilling. Am admirat de departe, şi acasă mi-am propus să încerc neapărat.

Suportul este o floare asemănătoare celei aflate pe verticală. Codiţa ar fi trebuit să fie o scobitoare, dar nu se găseau prin casă la acel moment. Pentru a prinde frunzele am lăsat cca 1,5cm din panglică nelipită, şi am răsucit-o pe sârmă. Cel mai greu a fost ghiveciul. Am lipit între ele multe panglici… n-am mai ţinut socoteala, până am ajuns la circumferinţa pe care îmi doream să o aibă ghiveciul în partea de sus. A ieşit o bulină mare, compactă, cu diametrul de 2cm. Cu grijă am pus-o pe deget, şi am început s-o transform în „degetar”. De vreo două ori a fost nevoie s-o refac, cred că totuşi trebuie panglică mai lată la astfel de operaţiuni, nu 3mm cum aveam eu. Când în sfârşit a căpătat o formă aproape de ceea ce îmi doream, am pus pe interior aracet, să nu se mai desfacă, şi am asamblat piesele.

Tehnica este minunată pentru a da un pic de volum tablourilor clasice, am folosit-o la mărţişorul de anul acesta, pentru ghiocei. Pe viitor vom vedea…

Atelierul de creatie

 

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte diverse and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente