Crini origami – idei creative nr. 75 – editura Casa

Crini origami, Editura Casa

Dintre apariţiile de vară de la editura Casa face parte şi Crini origami, numărul 75 al colecţiei Idei creative, lucrare ce vine să completeze numărul 48, Flori origami. Despre acest număr am vorbit deja, şi găsiţi detalii aici. Numărul dedicat crinilor porneşte de la o altă formă fixă decât numărul precedent, asemănătoare cu cea a cocorilor.

Ca materiale necesare aveţi nevoie de hârtie origami de 10 şi 15 cm, eu am avut doar de 10 şi nu am putut testa toate modelele. În schimb după câteva flori realizate am reuşit să memorez paşii necesari. Floricelele pot fi simple, cu petale ascuţite, sau rotunjite. Rezultatele pot fi flori independente, dar şi globuri decorative. Îmi plac foarte mult florile realizate din hârtie de împachetat, cu diverse modele imprimate, dar la fel de interesante sunt şi cele realizate din hârtie de calc, delicate prin transparenţă.

Recunosc că nu am răbdarea necesară pentru a realiza un glob. Ar fi însă o variantă pentru o şesătoare, în care fiecare participant să pregătească 1-2 elemente şi să fie asamblat globul. O idee de final a volumului este folosirea unei instalaţii cu leduri, intruduse ca pistil de floare, şi strânsă sub formă de glob. Poate de Crăciun, cine ştie, vom lucra şi un astfel de ansamblu.

Crini origami, Editura Casa

Sunt prezentate 14 modele, iar primele 10 pagini sunt dedicate paşilor de urmat în realizarea florilor.

Crini origami, Editura Casa

Cartea este disponibilă în librăria editurii Casa, sau în librăriile online: elefant, libris, librarie, emag

Alte carti din colectia Idei Creative


crini

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Casa, Proiecte de primăvară and tagged , , , , , .

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente