Manzdravan, de Zully Mustafa – editura Akademos

manzdravan, zully mustafa, editura akademos

Cred că este primul articol de pe blog în care am cerut ajutor în totalitate, iar cartea nu mi-a trecut prin mână. Este vorba de Mânzdrăvan, una din cărţile cu poveşti ale autoarei române, de origine turcă, Zully Mustafa. Mi-a plăcut nespus de mult prima pe care am citit-o, Balada căpşunilor fără culoare, motiv pentru care l-am creditat şi pe Mânzdrăvan.

La încheierea unuia din concursurile organizate pe site – unul din cele dificile, cu trei probe, copiii participanţi având de lucru o lună întreagă, Mânzdrăvan a ajuns la unul din năzdrăvanii participanţi – Laura, din Iaşi. Laura este clasa I, are o soră mai mică, Denisa, şi amândouă sunt năzdrăvani harnici, rareori neputând să-şi termine proiectele. După primirea premiului, am aflat că Laurei i-a plăcut foarte mult cartea cu căluţul, pe care şi-a ales-o din colecţia editurii Akademos, şi am rugat-o să ne-o povestească şi nouă.

În poveste este vorba despre un căluţ negru cu coamă albastră pe nume Mânzdăvan. El era încăpăţânat şi neascultător.

Într-o zi a fugit în pădure şi nu a mai ştiut să se întoarcă acasă. În pădure i s-a făcut foame şi sete. În ziua următoare a întâlnit un viţel rătăcit mai demult. El i-a arătat de unde poate să beie apă şi i-a propus să încerce să pască iarbă.

Mânzdrăvan şi viţelul Gigel, cu ajutorul unei ciocănitoare, au reuşit să se întoarcă acasă.

Ei au jurat că niciodată nu se vor mai depărta de casă.

manzdravan, zully mustafa, editura akademos

Se pare că lecţiile învăţate pe propria piele sunt cele reţinute cel mai bine. Mânzdrăvan încearcă să-i scuteastă pe copii de partea dureroasă a lecţiei, şi speră că, citind cartea, ei vor păstra doar învăţămintele.

manzdravan, zully mustafa, editura akademos

Cartea are 16 pagini, 20,5 × 27 cm, cu ilustraţii color de Costin Călimăceanu. O puteţi găsi în librăria editurii Akademos, dar şi în librăriile online elefant, libris, librarie, eMAG.

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , , , .

2 Comments

  1. Am primit vineri surpriza, nici nu va imaginati cat de fericita este Laura, de fapt si Denisa, pentru ca surpriza a fost figurine din ipsos si au fost cate doua de fiecare. Va multumim din suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente