Habarnam pe Luna – concurs

habarnam pe luna

Proaspăt ieşit din tipar, dar foarte aşteptat de toţi copii, este cel de-al treilea volum al seriei Habarnam pe Lună. Volumul a fost disponibil în cadrul târgului de carte Bookfest, şi va avea în curând parte de un eveniment special la librăria Humanitas Cişmigiu.

Până atunci însă, vă invităm la concurs! Ce trebuie să faceţi: răspundeţi mai jos, printr-un comentariu, la următoarea întrebare:

Care aventură a piticului Habarnam i-a plăcut mai mult copilului tău? Dacă nu aţi citit încă poveştile, de ce credeţi că îi vor fi pe plac aventurile lui Habarnam?

Vor fi cinci câştigători şi cinci premii oferite, fiecare constând într-un volum ”Habarnam pe Lună”

Fiecare participant are dreptul la un singur comentariu. Vă rog ca în rubrica „Nume” să folosiţi numele real, către care va fi făcută expediţia, şi verificaţi dacă adresa de mail este scrisă corect. Concursul se va desfăşura între 5-13 iunie, ora 21:00. Câştigătorul va avea la dispoziţie 24h pentru a trimite adresa de expediţie, la expirarea termenului vom desemna un nou câştigător. Premiile se expediaza gratuit o singura data, numai pe teritoriul României.

Comentariile validate ca participante la concurs vor primi un număr de ordine la aprobare. Nu vor fi numerotate comentariile care nu îndeplinesc condiţiile solicitate (nume real complet, răspunsul la întrebare, IP unic), şi nu vor participa la extragere, dar vor fi vizibile pe pagină.

Extragerea câştigătorilor va avea loc după încheierea concursului, iar rezultatele vor fi afişate printr-un comentariu la acest articol. Câştigători au la dispoziţie 24h din momentul anunţării rezultatelor pentru a trimite adresa de expediţie, printr-un comentariu la acest articol, în caz contrar, la expirarea termenului menţionat la afişarea rezultatelor vom desemna tot prin tragere la sorţi un nou câştigător.

Câştigătorii nu vor fi anunţaţi personal, vă rog să folosiţi funcţia de “abonare la comentarii” disponibilă în cadrul articolului, lângă butonul de trimitere a comentariului, pentru a putea fi la curent cu mesajele.


Despre Habarnam pe Lună:

Seria aventurilor lui Habarnam şi ale prietenilor săi nu s-a încheiat. Nici n-avea cum. Prichindeii, după cum ştiţi, sunt dornici să călătorească, sunt foarte curioşi şi, mai presus de toate, plini de neastâmpăr. De data asta ei vor să pornească spre Lună. Ideea călătoriei i-a venit lui Stietot şi, ca s-o ducă la îndeplinire, a construit o navă cosmică, cu care să zboare doar prichindeii cei mai disciplinaţi, adică bineînţeles nu Habarnam şi Gogoaşă.
Dar ce să vezi? Lucrurile au luat o altă întorsătură: tocmai ei doi ajung primii pe Lună, unde au parte de peripeţii de tot soiul cu „prichindeii lunatici”, nişte prichindei cu altfel de apucături şi altfel de preocupări decât cei pământeni.
Sfatul nostru este să nu lăsaţi cartea din mână până ce nu veţi afla cum i-a salvat Stietot, împreună cu Cerceluşa şi cu Scrumbiuţa, pe cei doi aventurieri şi cum s-au întors cu toţii pe Pământ.

Volumul este disponibil în librăria online a Editurii Humanitas, dar şi în librăriile online Elefant, Librarie, Libris, eMAG.ro

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Concursuri-fulger and tagged , , , .

104 Comments

  1. Habarnam este unul din personajele care mi-au marcat copilaria.Evident ca am transmis pasiunea mai departe asa ca dupa „devorarea” primului volum (editie de prin anii ’80 )de catre copiii mei ,abia il asteapta pe al doilea…nemaivorbind de al treilea.Iar eu…sub pretextul lecturii catre copii..abia astept sa citesc noi aventuri piticesti.

    • :)) eu le citesc ca sa avem subiecte de discutie, si daca trag linie, nu stiu daca anul asta am 5 carti de adulti la activ, dar de copii… fara numar – fara numar…

  2. Fiind inca un copil, chiar daca trupul te face sa crezi ca are cu 3-4 ani mai mult, baiatul meu adora tot ce e copilaros. sunt convinsa ca, desi in general evita cartile serioase, aceasta l-ar cuceri, pentru ca este tentat de tot ce e *lunatic*. 🙂

  3. INca nu l-am prezentat pe Habarnam micutilor mei, dar eu am citit cartea in clasa a 2-a de vreo 3 ori…eram fascinata de micutele personaje. Cu siguranta, ca si copilasii mei, cat de curand ii vor indragi pentru ca ne propunem sa cumparam primul volum si ne-am bucura mult sa il castigam pe acesta (in primul rand mami, care l-ar citi pe nerasuflate). 🙂
    Va multumim pentru concurs!

  4. Nu cred ca a aparut si volumul 3! Noi le-am citit cu piticii in iarna. Ne-a placut Habarnam in orasul soarelui mult de tot. Povestea e mai antrenanta, personajele diverse, actiune cit cuprinde si decoruri descrise ff. pitoresc. Abia astept sa vad volumul – oricum il vom lua, fie ca reusim sa-l cistigam aici fie din librarie. Multumim de vestea buna.

  5. Si eu, si eu asteptam cu sufletul la gura aceasta carte, mai mult ca sa o poata citi si baiatul meu, pentru ca eu o recitesc aproape de fiecare data in original, cind merg acasa la parintii mei. Lui Vlad i-au placut ambele carti de pina acum, dar mai interesanta i s-a parut a doua, poate pentru ca are descrieri a tot felul de tehnologii interesante. A treia pe mine personal m-a ajutat sa inteleg cum functioneaza sistemul capitalist :D.

  6. Lui Matei i-a placut la nebunie Habarnam in Orasul Soarelui. Ne trezim si mergem la culcare cu Pestitul si Tintisoara, daca nu suntem foarte cuminti zicem „nu fii vanturatic”, ne intrebam de ce nu exista Circuline si tobogane pe cladiri si de ce nu vine nimeni sa ne dea bagheta magica daca facem fapte bune…Recita pagini intregi, daca nu ii povestim noi aventurile prietenilor lui imaginari si le povestete singur.
    Asteptam Habarnam pe Luna de cand le am terminat pe primele doua, am incerca sa facem rost si de versiunea moldoveneasca cu litere chirilice dar fara succes.
    E o mare bucurie aparitia noii carti, multumim Humanitas!

  7. Fetitei mele i-a placut calatoria lui Habarnam cu balonul si toate peripetiile avute in aceasta calatorie. Mi-ar placea sa putem continua sa citim toata seria.

  8. Eu le-am povestit fetelor despre Habarnam si despre aventurile lui citite de mine in propria-mi copilarie. Ele inca nu le-au citit, tocmai de aceea mi-as dori foarte, foarte mult sa aiba ocazia sa primeasca un volum, la care promit sa le adaug pe celelalte. Multumim!

  9. Da, am vazut-o la targ… abia asteptam sa o citim. Copiii mei au facut cunostinta cu Habarnam acum cativa ani, cand le-am citit eu. Intre timp au uitat, si de cand sunt scolari au recitit-o singuri. Radu e asa incantat de Habarnam, incat a improvizat o sceneta la o ora de optional la scoala in care trebuiau sa „joace” ceva. A cooptat cativa prieteni, care nu citisera cartea, si a iesit o sceneta super draguta cu Habarnam, Piulita si Surubel si cu automobilul de apa gazoasa. S-au clasat pe locul 3 in clasa. 🙂
    Nu mai zic de „reclama” pe care a facut-o cartii, toti colegii vor sa o citeasca!!!!

  10. Eu am crescut in anii ’80 cu Habarnam si peripetiile lui. Imi placeau la nebunie ilustratiile cu barcutele din frunze si tot ii ceream mamei sa imi faca si mie asa barcuta :).
    Baiatul meu e inca micut sa inteleaga peripetiile, are doar un anisor, dar deja am scos cartea mea din copilarie si am inceput sa ii arat macar pozele si sa i le explic pe scurt.
    Chiar daca nu vom castiga, voi cumpara si eu noile povesti pentru a avea colectia completa:D

  11. Ne plac si noua cartile cu Habarnam. am citit-o pe prima in cateva zile, copiii erau nerabdatori sa cunoasca aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai. De cateva zile am inceput Habarnam in orasul soarelui ..si …poate pe cand o terminam, vom avea norocul s-o castigam pe cea de-a treia carte. Carti frumoase, simple, ne plac tuturor, si celor mari si celor mici.
    Preferatacopiilor a fost calatoria cu balonul.Iar dintre personaje, il iubesc pe Strop si pe Stie-Tot.

  12. Am citit impreuna cu piticii mei primul volum. Li s-a parut foarte amuzant si abia asteapta sa-l citim si pe al doilea. Nu stiam de aventurile de pe Luna, cu siguranta le vom pune pe lista lecturilor de vacanta!

  13. Ce frumos! Habarnam a fost unul din personajele fascinante din copilaria mea.Cu siguranta il va incanta si pe baietelul meu sa faca cunostinta cu el. E o bucurie ca mai exista totusi aceste personaje de poveste, intr-o lume a desenelor presarate de violenta, monstri, roboti si limbaj total nepotrivit. Multumim pt concurs 🙂

  14. Am crescut cu aventurile lui Habarnam si cu siguranta va continua sa fie prezent si in viata fetitei mele!

    Noi i-am cumparat deja primele doua volume, urmeaza sa incepem sa-i citim despre aventurile piticilor din Orasul Florilor 🙂 O lume minunata, plina de umor si de-un soi de intelepciune necomplicata, esentiala; cred ca lecturile sint gustate in aceaasi masura de parinti si de copiii lor.

  15. gand la gand, cu cititul cartilor Habarnam…eu am citit cartea acum 25 de ani…si inca o am in biblioteca…acum o citeste teraeputa lui Tudor, ca sa stie cum sa-i prezinte varianta simplificata la fiecare istorioara…de saptamana viitoare incepe si tudor studiul cartii…va fi o provocare pentru el sa retina numele tuturor personajelor…dar ne plac genul acesta de istorioare, unde dupa ce te-ai acomodat cu personajele, le poti urmari in diferite situatii, in fiecare istorioara din carte….avem mare succes cu Pixi, pe aceeasi idee, asa ca avem sperante mari si pentru Habarnam…oricum i-a placut cartea „la prima vedere” si a zis ca vrea sa o citeasca si sa se joace cu omuletii din carte (=recreerea scenelor din carte cu ajutorul omuletilor si accesoriilor ce le avem noi deja pregatite)

  16. Ah,Habarnam e o carte minunata! „Habarnam in orasul soarelui” mi-a placut cel mai mult,o am de la tatal meu,e o carte ingalbenita de timp(cred ca e o editie de prin anii ’50-60) ,e singura carte ramasa din copilaria lui,nici nu stiu cum,dar stiu ca ma citit-o si rascitit-o acasa la bunici,acasa la noi…Eram in scoala primara. Pe urma a aparut „Habarnam si prietenii sai”,dar am citit-o de mai putine ori,tot la prima ma intorceam.Bineinteles ca le-am adus dupa mine in Scandinavia,si stau in biblioteca copiilor,langa cartile daneze.Apropo de asta,aici n-am vazut cartile astea si nici nu le-am gasit traduse,nu cred ca copiii danezi le cunosc,din ce am mai intrebat,dar fiecare popor cu povestile lui… si ale vecinului de tara.
    Chiar nu mai stiam ca mai sunt si alte povesti cu Habarnam.
    P.S. : cautand pe Wikipedia,vad ca cea in Orasul Soarelui e de fapt a doua carte scrisa,iar cea pe Luna,a 3-a.Clar,trebuie citita,si adaugata la colectia româno/scandinava 😉

  17. Asa,si sa raspund la intrebari : Inca nu le-am citit copiilor povestile ,am incercat,dar n-au avut rabdare,fiind inca prea mici.Insa cred ca le-ar placea tot cea care mi-a placut mie,macar pentru faptul ca incepe cu lada de inghetata 😉 (Aici de fapt am ajuns cu cititul si au facut ochii mari,le-a placut ideea,asa cum imi amintesc ca mi-a placut si mie,numai lazi de inghetata visezi pe urma 😀 )Apoi,si o bagheta fermecata,hehe,cati dintre noi n-am visat sa avem una! 😉

    • Cred ca poti incerca si cu audiobook, am vazut la o familie de amici ca a prins si la copii mai mici.

  18. Desi ne plac foarte mult povestile, inca nu am avut ocazia sa cunoastem aceste personaje. Sunt sigura ca ne vor placea tare mult.

  19. De ce cred ca povestirile cu Habarnam i-ar placea fetitei mele?! Simplu. Pentru ca este extrem de curioasa, neastimparata, incapatinata, nazdravana si aventuroasa.Multumim pentru concurs!

  20. Avem „Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai” insa prima data cand le-am citit nu au fost atrasi de stilul povestirii. La cererea lor intr-o dimineata insa, le-am citit mai simplificat, mai mult povesteam povestea, si au fost mai atenti. sunt fascinati de cate nazdravanii poate face Habarnam si de felul in care el interpreteaza lucrurile. iar numele haioase ale prichindeilor sunt subiect mare de discutie intre copiii mei. nici unul nu vrea sa fie Habarnam. insa vor sa fie Stietot, Acuarela, sau Lentila 🙂

  21. noi inca nu am citit-o , dar cand ajungem in tara le vom avea . baietelului meu ii plac tare mult povestile

  22. Multumim de concurs 1
    Eu am citit cartea cu Habarnam acum 20 de ani , cand am imprumutat-o de la biblioteca .
    Sunt sigura ca baietelul meu va aprecia si el aceste carti minunate .Asteptam sa luam vacanta –sa putem citi primul volum.

  23. Habarnam este o dragoste veche de-a mea din copilarie. Fetitei de 5 ani i-a placut enorm balonul si toate pregatirile pe care le-au facut piticii in primulul volum al seriei. Sunt curioasa sa citesc continuarea.

  24. Si copilaria mea optzecista sta tot sub semnul lecturilor, iar „Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai” sau „Habarnam in orasul soarelui” erau de departe printre preferate. Ma amuzau teribil numele personajelor: Covrig, Surubel, Piulita, Elice etc si expeditiile lor. I-am povestit intr-o zi fetitei mele despre orasul zmeielor, plin de flori si de panglici zbarnaitoare in bataia vantului si a fost si pentru mine o intoarcere in trecut. Am cumparat in anii trecuti, cele doua volume aparute la Humanitas, in dorul editiei mari, albastre, cartonate, cu foi lucioase. Ma bucura mult ca a mai aparut un volum in serie si abia astept sa-l avem si noi. Poate ca o sa-l castigam acum, cine stie?!

  25. Ce dragut ! „Habarnuamavut” ca aceste carti au fost reeditate ! In copilarie am citit o parte din Habarnam in orasul Soarelui ,probabil cartea a fost a unuia dintre parintii mei,insa era deteriorata( rupta) si niciodata nu am aflat cum s-au sfarsit peripetiile lui Habarnam,Bumbita si Mazgalici-Pestritul ,parca asa se numeau ceilalti prichindei cel l-au insotit in calatoria cu masina condusa cu ajutorul baghetei fermecate pe care Habarnam a primit-o, dupa infaptuirea celor trei fapte bune ,de la vrajitor! Abia astept sa-i citesc si fiului meu Matei toate peripetiile lui Habarnam!

  26. noi incercam acum sa finalizam „Habarnam in Orasul Soarelui” e cam greuta pentr cei 7 ani ai nostri dar perseveram. o sa urmaresc si volumul acesta………. toate cele bune

  27. Eu il iubesc pe Habarnam din copilarie. Imi amintesc si acum cat era el de suparat ca nu i-a spus „la revedere” prietenului la plecare si cum isi facea planuri ca la sosire sa-i spuna mai intai „la revedere” si apoi „bine te-am regasit”. Inca nu i-am citit Cezarei Aventurile lui Habarnam, sunt pe lista vacantei ce sta sa inceapa, si sper sa-i placa povestioarele. Sunt foarte frumoase, sunt nostime si educative!

  28. Desi citim cu drag tot ceea ce prindem in materie de carti pentru copii, nu avem nici una dintre aceste carticele. Sunt sigura ca piciului meu i-ar face o placere deosebita sa isi faca noi prieteni;)

  29. Baiatul meu zice ca cel mai mult i-a placut cand s-a intalnit Habarnam a doua oara cu vrajitorul si cu siguranta abia asteapta aventurile din al treilea volum.
    Ne bucuram ca am aflat pe aceasta cale ca apare.
    Stie cineva daca se gasesc pe undeva filmuletele cu Habarnam traduse in romana sau engleza? Pe youtube se gasesc in rusa.

  30. Ioana acum descopera primele aventuri ale lui Habarnam si sunt sigura ca o va interesa si o continuare.

  31. Greu tare printre atatea peripetii…Dar stiu sigur ca ne-am distrat copios cu fetita mea de 5 ani la fiecare incercare de-a lui Habarnam de a invata o meserie. Pentru mine este un mod frumos de a conecta copilul din mine cu copilul din ea.

  32. Habarnam este unul din personajele care mi-au marcat copilaria mea frumoasa ,cat si cea a celor doi baieti ai mei, acum barbati in toata firea. Nu m-am dat batuta si acum redescopar nazdravaniile sale impreuna cu prichindeii de la gradinita.Suntem curiosi.

  33. Domnisoara mea….Iustina….de 9 anisori… a citit deja „Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai”…si cel mai mult i-au placut 2 din aventurile lui Habarnam…cand s-a plimbat cu automobilul cu apa gazoasa si cand a zburat cu balonul si a ajuns in Orasul Verde. Deoarece i-a placut foarte mult cartea…..a inceput si „Habarnam in orasul soarelui”…din care a citit cam 1/2 pana acum…insa in vreo 3 zile, probabil, o va termina….pana acum a fost fascinata de cele 3 fapte bune pe care le-a facut Habarnam pentru a primi bagheta magica…si…a „salivat” la vraja lui, in care a aparut o lada cu inghetata.
    Cartile au fost imprumutate de la biblioteca si cand a auzit de concurs a insistat sa participam….poate, poate….va avea si ea cartea ei cu Habarnam.

  34. Uaaaa, ce fain ca a aparut si a treia carte! Eu il cunosc pe Habarnam de mica, pe la 3,5 ani i-am facut si Allei cunostinta cu el, inca-l iubeste din plin. Avem si cartea audio, stie cred mai bine de jumatate din ea pe de rost. Primul volum e favoritul nostru, dar citim cu placere si aventurile din orasul Soarelui. De-abia asteptam sa vedem si ce se intampla pe Luna 🙂

  35. …e prima data cand aud de aceasta serie de carti…din comentariile citite anterior se pare ca este interesanta si fascinanta…eu in copilarie nu am intalnit-o,dar am s-o caut pentru fetita mea de Fabiana…cum adora „Mia si eu”,” My Little Poney” si aventurile lor cu siguranta ar ramane vrajita si de aceste personaje romanesti…va multumim…

  36. Atat de multe comentarii….atatea lucruri frumoase despre acest necunoscut (pentru mine) Habarnam ! Desi imi place foarte mult sa citesc, trebuie sa recunosc ca eu n-am auzit de el pana astzi si…vazand ca nu va adresati doar cunoscatorilor / cunostintelor lui Habarnam…mi-am zis sa-mi incerc norocul . Ce ziceti …ma putetzi ajuta sa-l cunosc , daca nu …spuneti-i despre mine , ma numesc Cosmina -Gabriela si locuiesc intr-un orasel mic si prafuit din campie…poate de aceea nu l-am cunoscut inca , n-a avut vreme bietul de el sa ia la pas toata tzara…oricum salutatzi-l si spuneti-i ca-l astept . Va multumesc :-*

    • Gabriela, am nevoie de numele complet. te rog revino cu informatia pentru a-ti putea primi numarul de concurs.

  37. Noi avem primul volum, dar e vechi, de pe vremea cand era sotul meu copil, varianta cu poze alb-negru :). Inca nu am terminat-o de citit, am ajuns in orasul prichindelelor, dupa aterizarea fortata a balonului :). Dar o citim cu drag, ne amuzam de istorioare si tragem invatamintele de rigoare 😉

    E greu sa aleg cea mai amuzanta povestioara… Pt ca tot ce exista in carte e amuzant, numele personajelor, descrierea fiecaruia, ispravile pe care le fac . Ce-mi vine acum pe moment… cel mai tare ne-am amuzat cand Habarnam se straduia sa devina muzicant.

  38. Sunt convinsa ca pe Horia l-ar incanta si acest nou volum, pentru ca Maia inca nu a facut cunostinta cu Habarnam si prietenii lui.

  39. Habarnam am citit multe seri, si dimineata cand se trezea mai vroia tot Habarnam. Aveam dor prima carte aici la Viena, a doua carte o avem in tara si abia astept sa cumpar si cartea prezentata de tine, multumesc de informare. Imi place noua interfata a site-ului tau. SI ca aventura preferata, ii place calatoria cu balonul, si evident pune tot felul de intrebari legate de calatoria cu balonul.

    • Nu am schimbat nimic la aspect. Intre site si blog sunt ceva diferente, dar au multe puncte comune.

  40. mi-as dori aceasta volum pentru fetita sotului meu, suntem la inceput de aventura in universul cartilor si am reusit sa inlocuim desenele animate de la culcare cu cititul… o sa-i placa pentru ca este o fetita foarte curioasa si ii starnesc interes pasajele in care micii ei prieteni trec prin tot felul de aventuri

  41. la cat mai multe povesti, basme tot asa se va dezvolta si inteligenta, imaginatia creatoare, vocabularul. Habarnam este un personaj nou, atractiv pentru copiii mei, care au inceput sa descopere pasiunea cititului de povesti. Au libertatea a-si alege singure cartile iar acestea au ajuns cap de linie a wishlist-ului. Va multumim ca ne ajutati sa descoperim lucruri noi, invataturi noi sub forma cea mai frumoasa – lumea din carti

  42. Cezara ,fiica mea este o cititoare pasionata de carti pentru copii dar inca nu a facut cunostinta cu Habarnam…

  43. Nu am reusit sa citim primul volum desi il avem in biblioteca de cateva luni, dar vine vacanta si am inceput sa facem lista … Eu m am indragostit de acest personaj, in copilarie, si abia astept sa vedem ce aventuri urmeaza in noul volum!!!

  44. Mi-ar placea tare mult sa intru si eu in lumea acestor personaje. Imi plac mult povestile si de curand am inceput si eu sa citesc singur cate o carte. Mi-ar placea sa descopar si aceste aventuri – se anunta interesante.

  45. Pitica mea inca n-a citit despre Habarnam (e prea mica) dar sunt sigura ca ii vor place aceste povestioare cand va mai creste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente