Mandala cu perforatoare decorative

Atunci când am un concurs în desfăşurare încerc să rezolv şi cu piticii mei tema. La cele săptămânale participă şi ei, căci de la tragerea la sorţi e uşor să-i exclud, ei participă doar de dragul jocului. La cele speciale însă nu, căci nu pot cere juriului să nu ţină cont de lucrările lor.

Anul acesta avem un concurs special de 1 iunie, organizat împreună cu Editura Gama. Tema acestuia este realizarea unui tablou-mandala. Pentru cei mici, mandala este un joc geometric, colorat după inspiraţia fiecăruia. Google e plin de sugestii pe această temă.

La origini, mandala ("cerc"), este un simbol spiritual şi ritual folosit în hinduism şi buddhism, reprezentând universul. Era folosită pentru concentrare. Acum mandala a devenit termenul generic pentru orice pattern geometric. Prin extindere, jocul ajunge la crearea oricărui model repetitiv, în funcţie de amuzamentul şi imaginaţia copiilor.

Pentru concurs copiii au la dispoziţie orice mijloace doresc pentru realizarea temei, cu excepţia aceleia de a printa şi colora un model.

Cu Iris am lucrat cu perforatoarele decorative. A fost foarte încântată de idee, şi, deşi la atenţie şi precizie mai are de lucrat, a înţeles repede cum e cu şirurile, cu repetarea modelului. A avut răbdare să lipească element cu element… Iată ce-a ieşit:

mandala

Sperăm că v-am dat o idee pentru a vă putea uşura participarea la concurs.

Detaliile concursului

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte diverse and tagged .

6 Comments

  1. Supeeer, aveti o imaginatie…. Felicitari!
    Si fetele incearca fel si fel de modele, mai ales ca avem o carticica cu mandale, dar inca nu s-au hotarat, vedem in week poate reusim sa facem ceva.

  2. Foarte frumoasa mandala voastra. cromatica e deosebita. si a lucrat centrat
    Nu stiam ca exista perforatoare cu iepurasi :*
    si cu broscuteee. super.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente