Ou – papier mache

Era prea tentant să nu încerc primăvara aceasta, şi cum mă tot împiedicam prin casă de câteva baloane mici, am zis că e momentul să vedem ce iese.

Am umflat unul cam la 20 cm pe diametru, l-am chinuit să ia formă de ou, şi am profitat de kilogramul de aracet de construcţii şi pliantele publicitare din cutia poştală. Mai bune au fost ziarele, pliantele erau prea lucioase, şi nu se lipeau cum trebuie. A stat pe calorifer vreo două zile, la uscat. Iniţial mi-a fost teamă că se va dilata aerul dinauntru, dar cred ca în final a fost decizia buna. A, şi să nu uit, primul strat pus pe balon a fost din şerveţele albe, ca să nu fie nevoie să-l pictez şi pe interior, şi să arate bine.

După uscare l-am dat cu grund alb. Nu de alta, dar am un borcan mare de 500ml, şi nu m-a lăsat inima să sacrific atâta tempera. Pictura finală nu e cine ştie ce, un pic de zig-zag… Am vrut iniţial să punem în "vizuină" un iepure, un pui, o… bufniţă, dar nu prea am avut nici chef, nici inspiraţie pentru niciuna dintre ele. Am fost mai mult decât bucuroasă când am găsit un pumn de iarbă de la un aranjament mai vechi, şi câteva ouă gata pregătite.

Ou papier mache

Am mai încercat cu copiii de Halloween, un felinar, dar de când cu minunile de la Art-Attack, se pare că e tehnica preferată.

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace, Proiecte de Paști and tagged , , .

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente