Joi seara, in cautarea micilor vedete

Joi seară am ieşit, "ca fetele", în oraş, eu şi Irisuca. Am vrut să luam cu noi şi un cavaler, dar Andrei a preferat să rămână la versiunea "singur acasa X", şi să profite un pic. Noi am plecat să vedem ce au mai pus la cale Micile Vedete, căci toamna trecută Iris a fost foarte încântată de filmuleleţele prezentate. Am ajuns chiar înainte să înceapă filmele, căci fără Andrei, gps-ul nostru, care găseşte cu ochii închişi drumul spre casă, am greşit staţiile de metrou.

Iris a fost mai mult decât fericită să-şi revadă actriţa "favorită", pe Anisia, în filmuleţul despre magneţi, şi a stat în picioare când copiii au fost premiaţi, să o vadă în carne şi oase. A aplaudat din tot sufletul. şi când credeam că am copil mic, mă trezesc că-mi dă discret un cot… mmmamiii, uite, în spatele nostru, e chiar făt-frumos!!! ce drăguuuuţ e!!! O da, simpatic, blond, ochi albaştri, a jucat în primul film.

Am vorbit mult spre casă despre filmul cu magneţi. Apoi despre ce anume trebuia şi nu trebuia să facă Anisia. şi iar despre magneţi, de ce nu adunau toate monedele din fântână… şi printre magneţi, am reuşit să nimerim din prima drumul spre casă.

Dar povestirea noastră este cea a unor spectatori. Mai jos vă las în compania versiunii oficiale, şi a câtorva imagini de la eveniment.

Micile Vedete

Micile Vedete trezesc la viata industria de film pentru copii din Romania

Bucuresti, 29 martie – Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete a lansat joi, 28 martie, doua noi filme de scurt metraj pentru copii, „Micile Vedete dau spectacol” si „Micile Vedete descopera secretul magnetilor”, productii ce fac parte dintr-un amplu proiect cinematografic, unic in Romania, seria de filme de scurt metraj pentru copii „Aventurile Micilor Vedete”. 

Cele doua filme de scurt metraj au fost filmate la Scoala Centrala din Bucuresti si imbina temele educative cu peripetiile captivante ale Micilor Vedete. „In filmul „Micile Vedete dau spectacol”, copiii isi arata talentul si priceperea de a realiza singuri un spectacol reusit. Iar pentru a-l integra in colectivul clasei, pe noul lor coleg, putin cam prea timid, Micile Vedete dau dovada de multa indeletnicire si colegialitate”, a declarat Ariana Pendiuc, regizor, dar si director al Scolii Micile Vedete. In cel de-al doilea film, „Micile Vedete descopera secretul magnetilor”, Anisia, o fetita de 9 ani, porneste intr-o noua aventura in incercarea ei de a fi independenta, alaturi de Micile Vedete din grupa de avansati a scolii, si reuseste cu ajutorul „magnetilor”, sa lege o prietenie frumoasa.      

 „Am avut imensa bucurie aseara sa primim aproape 500 de invitati la proiectia celor doua filme, in cea mai mare sala a Cinematografului Movieplex, din Plaza Romania, care s-a dovedit neincapatoare. Premierele Micilor Vedete au devenit deja un fenomen. Anul trecut am calatorit la festivaluri de film pentru copii in intreaga lume si, credeti-ma, ca toti se mira cum reusim sa facem astfel de premiere, cu sute de spectatori, pentru filme de scurt metraj. Iar eu le spun ca Romania este insetata dupa filme romanesti pentru copii, distractive, educative si pozitive”, a conchis producatorul filmelor, Ema Pendiuc, ale carei productii au participat la festivaluri internationale de prestigiu, cum ar fi Festivalul International de Film pentru Copii Cinekid – din Olanda si Festivalul Lucas, din Germania.
Micile Vedete
Proiectul Aventurile Micilor Vedete – din care fac parte cele doua scurtmetraje – numara deja 13 filme de succes, care au fost realizate in mai putin de 3 ani, iar doua dintre acestea au fost participat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes, la sectiunea Short Film Corner si Romanian Short Waves, in 2011 si 2012. 

Talentul absolventilor Scolii Micile Vedete este confirmat si in productii de lung metraj de renume, in care au jucat alaturi de actori celebri. Mica Vedeta Iulia Lupascu (10 ani), a detinut rolul principal, alaturi de Maia Morgenstern, in lungmetrajul “Carmen”, care va fi lansat pe marele ecrane in acest an. Alexia Stanescu (9 ani) si Tudor Rosu (7 ani) sunt alte doua Mici Vedete care au jucat in filmului „HoHoHo 2”, alaturi de Andreea Marin. 

Evenimentul de seara a fost sustinut de: Partenerul Principal Scoala Centrala din Bucuresti, de Partenerii Educationali Primaria Sectorului 1 – Centrul Cultural Metropolitan si Primaria Sectorului 6, de Partenerii Strategici Cinematograful Movieplex si Plaza Romania, de Partenerii Gold Naturalia, Mar de Bran si Obio, de Partenerii Editura Litera, Aquila, Perenna, Compania de Print, Tip Top, Mistral Resort Moieciu, Bookland, Hot Food&Bar Studio, AFC (Asian Food Company), Privilege Resort Otopeni, Patiseria Fadel, Zewa, Mikado, Ana Party, Editura Aramis, Editura Minerva, Editura Anteea, Editura Prut, Editura Nemira, Pegas si Partenerii Media Ziarul Oval, Draga mea pentru copii, Doxi, Radio 3 Net Florian Pittis, Avantaje, Superbebe, VIP, Ziarul Ring, Romania Libera, Observator Cultural, Revista Ioana, Copilul.ro, Clopotel.ro, Talente de nazdravani si portalul LiteraturaCopii.ro.

 ***

Scoala  Micile Vedete (www.micilevedete.ro) este prima scoala de film si televiziune pentru copii din Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani. Scoala Micile Vedete este un proiect educativ unic, ce contribuie la o dezvoltare armonioasa a copiilor pentru ca aici ei invata jucandu-se, isi inving emotiile, isi cultiva creativitatea si isi dezvolta vocabularul si dictia. Copiii studiaza trei discipline: Tehnica de filmare, Interpretare si Dictie, avand la dispozitie aparatura profesionala, un sistem de talent management si plan individual de dezvoltare. Din program fac parte si vizitele la studiourile de film Castel Film si la Televiziunea Romana.

***

Pentru mai multe informatii sau solicitari de interviuri, va rugam sa ne contactati la adresa: pr@scoalamicilevedete.ro  si la numarul de telefon 0726.027.344 (Raluca Cojocaru – coordonatorul Premierei filmelor pentru copii ale Scolii Micile Vedete)

 

Micile Vedete

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in De-ale casei and tagged .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente