Colectia Scrie si sterge, noi aparitii

Astă toamnă, la târgul de carte, am găsit la standul editurii Gama seriile noi din colecția „Scrie și șterge”, seriile pentru elevi. Colecția o cunoaștem de la grădiniță, Iris cel puțin a avut la grupă planșele, și le foloseau toată grupa, după dorință. Faptul că puteau scrie, sterge, rescrie, era pentru copii o distracție fantastică. Au crescut, dar se pare că a scrie cu markerul pe foile laminate rămâne o mare plăcere.

scrie-si-sterge

Zilele trecute a venit Andrei de la școală să-mi spună că la Gama au apărut în colecție câteva pachete pentru clasa a IIIa, căci a venit cineva la ei la oră și le-a arătat. M-am uitat pe site (atunci nu erau), și am zis că a înțeles el ceva greșit, căci eu nu văd nimic nou în afară de ce aveam deja. Ieri mă sună… Mamiii, multumesc!!! Mulțumesc !!! Mi-ai luat pachetele de la Gama!! Am ajuns acasă și misterul s-a lămurit, primisem noile apariții de la editură prin curier, și copilul, când a văzut expeditorul, l-a desfăcut. Am trecut prin faza de morală, că nu desfaci niciodată scrisorile sau pachetele ce nu îți sunt adresate, sau măcar ceri voie dacă te roade curiozitatea. Azi a intrat furtună pe ușă… Mami, mi-am făcut temele la școală în pauze, să am timp de scrie și șterge! Eu ce să spun? Că pauzele au și ele rostul lor, că are timp acasă de teme, sau să mă bucur că vrea să lucreze suplimentar? Cu ortogramele, sinonimele, antonimele, a fost un chin. Am tras de ele toată vacanța, dar tragere de inimă nu a avut. În schimb, tot ce primise acum erau, spre fericirea lui, de matematică.

În colet am avut și pachetele pentru clasa I, de care a profitat Irisuca. Ce am observat în timp ce lucram cu ea, fontul cu care sunt scrise cerințele, deși arată bine, este foarte greu descifrat de copiii care abia încep să citească, și pentru care literele arată într-un singur mod: arial sau times new roman, ca în abecedar.

Andrei a trecut peste Înmulțire și împărțire, mult mai interesantă i s-a părut cea despre tehnici de calcul rapid. Am aruncat și eu o privire, se pune foarte mult accent pe proprietățile adunării și înmulțirii – comutativitate, asociativitate, sau calcul rapid prin descompunere și refacerea unei zeci.

Pachetele au la final și o filă cu rezultate, numai că pe aceea am scos-o discret. Îmi revine mie sarcina de a corecta și apoi curăța planșele, căci, neșterse, în timp nu mai arată ok. Găsiți 40 de fișe, față-verso, pe 20 de folii refolosibile. Și aveți și de unde alege:

 

gama-serie-noua

Seturile pentru diversele categorii de vârstă le găsiți la Editura Gama sau în librăriile online: Libris, Elefant, eMAG, Librarie.

 

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Editura Gama.

2 Comments

  1. Si pentru noi a avut succes seria asta,ma bucur sa aflu ca nu se opresc si vom mai gasi lucruri care s-o captiveze pe Flavia!

    • la cele de matematica pentru copii mai mari trebuie sa schimb carioca. e prea groasa pentru spatiul mic aflat la dispozitie. dar in rest sunt ok, atat cat am lucrat deja din ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente