Where Willy Went, de Nicholas Allan

Where Willy Went, NIcholas Allan

Printre cărţile pe care am avut plăcerea să le răsfoiesc în cadrul Trainingului părinţilor eficace, organizat de Parentime, a fost şi Where Willy Went, de Nicholas Allan. Am notat-o atunci pe lista, alături de Mommy Laid an Egg! Or Where Do Babies Come from?(Babette Cole), care va urma în curând aici, căci am reuşit să le achiziţionez pe amândouă. Eu le ştiam, dar aşteptam cu nerăbdare să văd care va fi reacţia lui Andrei în primul rând, căci Iris e totuşi un pic cam mică. (Nu e mică, dar pentru mine ea este mereu "cea mică", şi probabil multe lucruri le va învăţa în zbor de la fratele ei.)

Am luat cartea de la poştă într-o seară, şi l-am lăsat pe Andrei să o citească. Dacă la lectură cu voce tare mai avem foarte mult de lucru, la vocabular s-a descurcat minunat şi n-a fost nevoie să-i traduc eu. Povestea începe simplu… Willy was a little sperm… Mami, ce-i ală?… Aha. Complicat nume. În engleză suna mai bine, îl ţin minte aşa! Am continuat povestea, care i s-a părut extrem de amuzantă. Mai ales că era cu hărţi şi orientare "geografică", ori harta "oraşului" unde trăia Willy. La partea de diviziune celulară mi-a spus fericit De aici ştiu! Şi de aici am ştiut şi eu că investiţia nu a fost în zadar; am mai adăugat o piesă corectă în puzzle. De ce Edna, fetiţa familiei Browne, este paralelă cu matematica, şi dă exact aceleaşi răspunsuri ca Willy? De ce e atât de talentată la înot…? Pentru că Willy este o parte din ea, mi-a răspuns imediat Andrei.

Ce le spunem copiilor despre sex, cât, cum, când, sunt întrebări pe care fiecare dintre noi ni le punem. Şi marea majoritate alegem să amânăm momentul, în aşteptarea "mai încolo" a unui moment ideal pentru marea discuţie. Acel moment nu va veni de la sine, trebuie pregătit şi provocat. Dacă copilul nu întreabă, nu înseamnă că nu e curios, ci că nu ştie cum să o facă. Dar este de datoria noastră să avem grijă să fie corect informat.

Where Willy Went, NIcholas Allan

Cartea este format 28×20 cm, broşată, cu 32 de pagini. La interior sunt file groase, lucioase, cu foarte multe desene şi puţin text. Cea mai amuzantă ilustraţie a fost startul în marea cursă de înot, tipărită pe filă pliată, 56x20cm, unde ne-am chinuit în zadar să-l căutăm pe Willy, care era un pic mai verde decât ceilalţi. Ne-au amuzat enorm victimele căzute, ori cei care şi-au pierdut ochelarii sau numerele de concurs.

Am achiziţionat-o de pe BookDepository. Librăria are transport gratuit oriunde în lume, atât că trebuie să plătiţi cu cardul online, sau daca aveti, din cont de PayPal. O puteţi găsi şi în România, la Okian şi Books-Express.

 

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii and tagged , , .

3 Comments

  1. Pingback: Mummy Laid an Egg, de Babette Cole | Talente de Năzdrăvani

  2. Pingback: Unde-a dispărut Pișpirel? Nicholas Allan | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente