Activitati cu copiii

Am încheiat duminică activitatile cu copiii de anul acesta, cu una din temele mele preferate: alegerea unei poezii şi ilustrarea câtorva versuri din aceasta. Dacă aş putea, aş aplica tema aceasta de câte ori copiii au de învăţat o poezie. Nu de alta, dar cel puţin aşa poţi avea cât de cât certitudinea că înţelege şirul de metafore.

Irisuca mea a avut o poezie grea anul acesta la serbare. Grea pentru că era mult prea abstractă pentru nivelul ei de înţelegere, şi chiar dacă reuşeam să-i explicăm cuvintele separat, a fost destul de greu să creăm întregul tablou al poeziei, şi să ajungă să simtă frumuseţea versurilor, mai ales că era o poezie cu temă religioasă. Am reuşit până la urmă să ilustrăm versurile.

Copiii care acceptă să se joace pe site, şi să dea curs activitatilor propuse s-au străduit la fel ca şi ea. Am intrat acum în vacanţă, dar profit de ocazie să îi felicit pentru efortul depus în tot acest an, pentru progresele realizate, pentru implicarea în concursuri şi pentru ajutorul pe care mi l-au dat în jurizarea concursurilor speciale. Tuturor le doresc Sărbători fericite! şi să ne vedem la anul, cu acelaşi chef de joacă ca şi până acum.

În încheiere, vă invit să vedeţi aici expoziţia noastră de poezii ilustrate. Adaug o singură imagine, care din păcate nu a intrat în concurs, căci explicaţiile nu au sosit la timp. Dar este tot o poezie ilustrată, însă autorul desenului a realizat şi versurile. Era un pic pe lângă temă, însă mi-a plăcut ideea şi de aceea v-o arăt. Aparţine Alexiei Maria D., din Timişoara (clasa a IIIa).

 

Concursuri încheiate

Cristina H.
Posted in Din culisele concursurilor and tagged , , .

4 Comments

    • Nu stiu daca promovez ceva neaparat, doar ii incurajez sa incerce, sa accepte provocarile. Sa aiba curaj sa infrunte lucrurile, acceptand ca e mult mai important sa incerci, sa participi…
      Cu talentul nu prea avem treaba. Lucram cu Vointa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente