Bradut din farfurie de carton

Bradut din farfurie de carton

Luna trecută am cumpărat un pachet de farfurii de carton, albe, simple, pentru un proiect cu bufniţe. Mi-am dorit foarte mult să le fac, şi am reuşit să le lucrez şi cu copiii la grădiniţă. Dar… sunt 100 de farfurii, şi ne-au mai rămas destule. Aşa că m-am bucurat să găsesc un proiect cu farfurie, iar Andrei a fost foarte fericit că poate realiza repede ceva pentru a decora bradul de la şcoală.

Aveţi nevoie de o farfurie de carton, pictată verde, o stea, şi pentru decorat orice materiale sunt bune. Ori folosiţi perforatoare decorative, paiete, confetti, sau pompoane colorate cum am pus noi pe model.

Cea mai grea parte a proiectului este tăiatul farfuriei. Andrei e încă "mic", adică mic pentru noţiuni de geometrie. M-a întrebat cum vom tăia farfuria în trei părţi egale… şi i-am explicat aşa cum am putut, profitând de faptul că mă tot întreba ce este piesa aceea ca jumătate de cerc din trusa de geometrie. I-am spus să-şi imagineze că pe marginea farfuriei stau 360 de puncte. Dacă împărţim la 3, câte puncte sunt pe fiecare bucată? Uşor pentru clasa a IIIa, sunt 120. I-am arătat cum măsoară raportorul, aşesat corect, cele 360 de "puncte", şi cum facem noi un semn la numărul 120. Apoi am tras linii şi am tăiat farfuria.

De lipit s-a ocupat singur, la fel şi de "globuri". Ca timp de lucru… foarte puţin, dacă farfuria se usucă repede. Neapărat să pictaţi pe spate, nu pe faţă, unde este lucioasă.

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente