Bradut cu franjuri

Ideile de Crăciun sunt multe, dar din păcate timpul este puţin. Cred că singura şansă de a munci aşa cum trebuie pentru a surprinde atmosfera de sărbători este să o faci vara. Liniştit, fără stress, fără să numeri zilele până la Crăciun.

Ce îmi place mie acum e faptul că la şcoală ambele doamne învăţătoare i-au cooptat pe copii în realizarea decoraţiunilor. Ceea ce, sincer, mi se pare ok. E clasa lor, ei să o înfrumuseţeze. Acum nu ştiu ce fac ceilalţi, ori dacă piticii mei fac exces de zel şi vor să iasă în faţă, dar amândoi au lucrat luna aceasta din proprie iniţiativă. Iris e încântată că e pe uşă coroniţa făcută de ea, iar Andrei a vrut şi el să facă "ceva". A realizat două decoraţiuni, azi v-o arătăm pe prima: brăduţ franjutat.

Materiale necesare:

  • un coif de petrecere. Îl desfaceţi şi îl montaţi pe dos, cu desenul pe interior. Un motiv ar fi că se lipeşte mai uşor pe carton decât pe partea lucioasă. A doua, dacă se vede un pic cartonul nu este deranjant.
  • benzi de hârtie albă, cam 3x5cm; franjuraţi cu foarfeca, lăsând o margine de 1cm, care se va lipi.
  • lipici, multă răbdare

De ce benzi mici de hârtie? Pentru că pe suprafaţă curbă nu veţi reuşi să realizaţi rânduri paralele cu o bandă mai lungă. Pe masură ce înaintaţi spre vârf va fi nevoie să le tăiaţi chiar mai mici.

Modelul pe care l-am văzut noi avea şi rânduri verzi, intermediare. Dar cum la hârtia verde stăm prost cu stocurile, am ales alb. În vârf este o steluţă din staniol răsucit. La final i-am dat cu spray argintiu, străluceşte foarte frumos, dar din păcate nu se vede în poză…

Ca timp de lucru nu i-a luat mai mult de 40 min. Iar acum cred că e deja suspendat pe undeva prin clasa.

Atelierul de creaţie

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente