Idei creative: Decorarea bradului de Craciun, Editura Casa

Idei creative: Decorarea bradului de Craciun, Editura Casa

Mai rezistaţi o săptămână? Atât mai avem până la Crăciun. Aproape că nu îmi vine să cred că mai e atât de puţin, iar au rămas o sumedenie de lucruri de făcut, idei care nu au apucat să prindă viaţă. Acum tocmai am terminat doi pitici, sau mai bine zis spiriduşi, căci aşa îmi par mie.

Pentru amândoi ideile le-am luat din numărul 57 al colecţiei Idei creative, Decorarea bradului de Crăciun. Materialele necesare sunt beţe de scorţişoară, fetru, bile. Eu am folosit la unul din ei catifea, şi în loc de băţ de scorţişoară un fir de sârmă pluşată îndoit, plus că n-am avut clopoţei aurii şi am pus două pompoane albe. Pentru lipit şi-a făcut treaba minunat pistolul cu silicon fierbinte, mai ales la fetru. Capetele sunt bile prepictate din lemn şi hârtie presată, am preferat să merg la sigur decât să încerc să desenez eu şi să dau greş.

Încă n-am făcut bradul, aşa că mai avem timp să răsfoim cartea. Poftă mi-a făcut Laura, cu îngeraşul ei, dar eu am mers spre pitici. Am mulţi şi în realitate, şi mai aveam nevoie de câţiva 🙂 . Ca de obicei, cartea începe cu prezentarea materialelor şi a tehnicilor de lucru. La capitolul materiale, puteţi folosi aproape orice aveţi la îndemână, iar combinaţiile recomandate sunt alb-argintiu, alb-albastru, argintiu-violet, roşu-auriu, bordo-auriu.

Sunt propuse mai multe variante de decorare a bradului. Prima este dulce, cu turtă dulce. Aş încerca reţeta, dar cum dezastru e eticheta pe care mi-o iau singură în bucătărie, mai bine renunţ. Un brad şi o coroniţă arată însă extrem de apetisant în carte…

Urmează variante clasice: ornamente roşii (inimă şi glob cu buline, glob din şnur de satin – cel de pe copertă, decoraţiune pentru uşă din băţ de scorţişoară de 25cm, pitic cu clopoţei, pitic din scorţişoară), coroniţă cu pitici din conuri de brad, ornamente albe (fundiţe, globuri cu şnur, inimioară de dantelă, îngeraş aromaţi – cu săculeţ de cuişoare, îngeraşi legănaţi, îngeraşi cu clemă), farmec oriental (inimioare portocalii, cosuleţe cu bomboane, ornament pentru masă), în stil modern (ornamente cu globuri, omuleţi de zăpadă), un brad argintiu, brăduţul păsărelelor (săculeţi cu seminţe prinsi pe un suport în formă de brad). Sunt o mulţime de idei, pentru cele 32 de pagini tipărite exemplar, la calitate foto, pe hârtie lucioasă.

Sper că aţi lăsat timp şi pentru ceva de meşterit înainte de sărbători!

Idei creative: Decorarea bradului de Craciun, Editura Casa
Idei creative: Decorarea bradului de Craciun, Editura Casa

Info preţ: Librăria Editurii Casa, Libris.ro, Elefant.ro, AdevarulShop, eMAG.ro

Biblioteca Năzdrăvanilor

PS. Şi pentru că tot vorbeam de pitici… unul la care cântam şi eu pe undeva pe-acolo…

 

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa and tagged , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente