Idei creative: Coronite de Craciun, Editura Casa

Idei creative 23: Coronite de Craciun, Editura Casa

Unul din numerele colecţiei Idei creative primite de la Editura Casa, şi pe care nu speram să îl pot adăuga anul acesta pe blog, a fost numărul 23, Coroniţe de Crăciun. L-am răsfoit cu mare drag, şi aproape că eram pe punctul de a mă apuca singură, mai ales când vedeam cum vând florăresele pe post de coroniţă decorată doar trei conuri prinse şi o lumânare.

Însă pentru a decora o coroniţă ai nevoie de o mulţime de materiale. Conuri nu am strâns anul acesta, scorţişoară aveam, fructe uscate pentru decor duceam lipsă, nu mai zic de sârme verzi, ori alte mărunţişuri sclipitoare. ?i ca să improvizez ceva cu globuri, mult sub nivelul prezentat în carte, nu prea aveam dispoziţie… Am avut noroc cu o invitaţie primită de la GoKid pentru un atelier de confecţionat coroniţe, găzduit de Andeli Design, pentru Irisuca. Apucasem noi două să răsfoim cartea, dar nu discutasem pe marginea proiectelor, aşa că am ajuns acolo cam nehotărâte. În plus, materialele avute la dispoziţie erau atât de variate, încât cu greu ne-am putut hotărî. Iris ar fi trebuit să lucreze singură, dar pentru câte mişcări erau necesare cu coroniţa, ea era prea mică. Sârmele i-au dat şi ele bătăi de cap… ?i cel puţin la început a existat riscul ca în loc de coroniţă a bucuriei să iasă o sorcovă, căci Iris voia să pună din toate câteceva. Am convins-o destul de greu că trebuie să repetăm modelul, măcar de trei ori, să urmăm indicaţiile de a combina roşu cu auriu şi albastru cu argintiu (hmm, adică ori fierbinte, ori gheaţă!, şi nu ne-a ieşit, căci am pus mărgele argintii la final). Măcar a fost de acord să nu punem globuri strălucitoare, şi am rămas la globuleţe de lemn, bucheţele de scorţişoară şi mulţi clopoţei.

Am lucrat amândouă mai mult pe mama-mpunge şi eu trag. Fiind o repetiţie de trei, primul element în făceam eu, la al doilea o ajutam, al treilea îl făcea ea. Dar tot se văita că e greu, că bradul înţeapă, că sârmele se răsucesc dificil… În schimb era foarte mândră de rezultat, pe care, ca şi fata babei, l-a obţinut singură.

Idei creative 23: Coronite de Craciun, Editura Casa

Cartea explică şi ea cum se poate realiza o coroniţă, pornind de la 0, nu ca noi, cu coroniţa gata făcută. O găsiţi la aprox. 5 lei pe la florării. Apoi aveţi nevoie de sârme, 0.3mm, 0.6mm, 1mm, de preferinţă verzi, ca să nu se vadă. ?i, în rest, orice vă doriţi să folosiţi pe post de decoraţiuni. Sunt prezentate 13 modele, coroniţe şi aranjamente pentru masă, majoritatea cu lumânări. Pentru lumânări aveţi nevoie de o sârmă mai groasă, care se înfige încinsă în ceară, pentru a nu crăpa lumânarea. Aveţi la dispoziţie 32 de pagini cu idei şi soluţii pentru a avea o decoraţiune unică.

Idei creative 23: Coronite de Craciun, Editura Casa
Info pret: Libraria Editurii Casa, eMAG.ro, BestKids, Elefant.ro
Biblioteca Nazdravanilor

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente