Idei creative: Figurine din hartie, motive de Craciun, Editura Casa

Idei creative 34, Motive de Craciun, Editura Casa

Unul dintre numerele colecţiei Idei creative pe care l-am îndrăgit de foarte multă vreme este cel cu figurine pentru Crăciun. Primul model l-am văzut realizat la târgul de carte, la standul editurii Casa, era chiar renul de pe copertă. Când am avut cartea la îndemână, renul mi s-a părut prea complicat, şi am ales să confecţionez o felicitare cu ursuleţi.

Anul acesta am vrut să lucrez ceva special cu copiii, şi am pregătit pentru lucru cei doi spiriduşi. În mod normal, modelele existente la mijlocul cărţii se copiază cu foaie ce calc, apoi se decupează din carton colorat şi se asamblează. Numai că la o grupa mare de copii, această varianta este imposibilă. Eu am simplificat exerciţiul, am trecut peste etape… Le-am pregătit pe calculator, le-am printat color pe carton şi am rămas cu exerciţiul de decupaj şi cel de asamblare.

Idei creative 34, Motive de Craciun, Editura Casa

Dacă nu vă descurcaţi cu programele de grafică de pe calculator, puteţi confecţiona toate piesele, le lipiţi pe o coală de hârtie şi le multiplicaţi la xerox color, fiecare copil va avea astfel modelul lui pentru lucru.

Eu am lucrat spiriduşii de două ori. Prima a fost la ultima ediţie a Atelierului Năzdrăvanilor, a doua a fost la grădiniţă. Se vede diferenţa de vârstă dintre copii, şi îndemânarea în lucrul cu foarfeca. Dar în ambele ocazii copiii au fost încântaţi de proiect, mai ales că genul acesta de exerciţiu nu este la îndemâna oricui.

Ieri am primit şi cartea de la Editura Casa, şi am putut s-o iau cu mine la grădi. După ce şi-au terminat proiectul, au putut răsfoi în voie mai multe dintre cărticelele cu idei de Crăciun. Mi-au arătat ce le place, şi ce ar vrea să mai lucreze. Și nu au ales lucuri simple, dar câteva idei sunt din acest număr. Chiar dacă ei consideră decupatul ca fiind o tortură, mai ales că nu se descurcă, vor să încerce. Dacă nu reuşim iarna, avem o mulţime de idei pentru primăvară şi Paşte, în celelalte numere ale colecţiei.

Idei creative 34, Motive de Craciun, Editura Casa

Cristina H.
Posted in Cărţi pentru copii, Ce pot face doua maini dibace, Editura Casa.

5 Comments

  1. Doamne ce minunatii!!! Cele din poza sunt lucrarile copiilor de la gradinita???? Un mare bravo pentru copii si felicitari pentru tine!!!

    • Niciunul dintre spiridusii gata montati nu sunt ai mei. Eu am facut doar felicitarea cu ursuleti. Unul cred ca este al Irisucai, dar am pus link catre pagina de la gradinita, unde poti vedea exact ce au lucrat copii.

    • Foarte frumosi au iesit si cei de la atelier, dar nu am imagini cu ei :(, caci copiii i-au luat acasa si am uitat sa-i fotografiez :((

  2. Pingback: Mic atelier de Crăciun | Talente de Năzdrăvani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente