Una dintre cărţile cu care am plecat acasă de la târgul de carte este Crăciunul cu Norocel, pe care am găsit-o la standul editurii Curtea Veche. O ştiam de pe net, îmi plăcuse prezentarea şi o inclusesem pe lista de lectură pentru Crăciun. Dar nici nu mi-a trecut atunci prin cap că mă voi îndrăgosti de carte la prima vedere.
În primul rând, este imensă, 30x30cm, colorată, şi toate paginile sunt din carton embosat. Ilustraţiile sunt fantastice, realizate de Susanna Ronchi, şi sunt în totalitate embosate (în relief). Imaginaţi-vă toată familia de şoricei, în relief, brăduţi, globuleţe… o nebunie! Cartea are 11 file, şi aflăm povestea lui Norocel, o pisicuţă de pluş, care a căzut din sania Moşului. Are "noroc" cu animalele şi păsările pădurii, care îl găsesc pe Tudor, băieţelul la care trebuia să ajungă cadoul.
Este o poveste minunată despre prietenie şi generozitate, pe care o putem citi în Ajun de Sărbători. Noi am luat-o pentru a o face cadou, sperăm ca fetiţa la care va ajunge să o citească cu plăcere!
Singurul lucru pe care l-aş reproşa lucrării este fontul folosit, atipic pentru copiii care abia învaţă să citească. Aş fi folosit un font clasic, sau ceva ce imită corect scrierea "de mână", pentru a nu exista dificultăti de lectură.
Am răsfoit la stand şi "perechea" lui Norocel, Cum şi-au petrecut jucăriile Crăciunul. Este realizată în acelaşi mod, în relief. Pozele pe care le am sunt de la târg, realizate cam pe genunchi, dar asta e… Povestea porneşte de la ideea că şi jucăriile ar trebui să primească daruri de la Moş Crăciun. Clovnul Jack invită toţi copiii în lumea lui magică, unde totul este posibil.
Sărbători fericite!
Craciunul cu Norocel Elefant.ro Editura Curtea Veche |
Cum si-au petrecut jucariile Craciunul Elefant.ro Editura Curtea Veche |
- A mai trecut un Întâi Decembrie - 2 decembrie 2024
- Un nai din hârtie pentru litera N - 24 noiembrie 2024
- Jurnal de profesor – clasa pregătitoare - 10 noiembrie 2024
Pingback: 11. Cum si-au petrecut jucariile Cr?ciunul | Idei pentru mamici si copii
Pingback: Toamna aceasta, la Gaudeamus | Talente de Năzdrăvani