Vizuina din Watership Down (Concurs)

Watership Down, Richard Adams

Afară deja ninge linistit, semn că iarna îşi intră în drepturi. Ce poate fi mai frumos decât să ne strecurăm într-o vizuină cu iepuraşi? Ne ajută în acest sens Editura Humanitas, care tocmai a publicat în limba română celebrul roman pentru copii Watership Down. Lansarea va avea loc în Bucureşti, sâmbătă, 15 decembrie, ora 17:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Elisabeta nr. 38).

Romanul aparţine autorului englez Richard Adams, iar ideea acestuia a prins contur în timpul unei drumeţii cu fiicele sale, cărora le-a improvizat o poveste cu iepuraşi. La insistenţele acestora, Adams a scris povestea. Până la publicare, romanul a fost respins de 13 edituri, dar când în sfârşit a fost publicată, s-a vândut în timp record în peste un milion de exemplare în Marea Britanie şi Statele Unite. Romanul Watership Down a câştigat în 1972 medalia Carnegie şi premiul Apărătorul literaturii pentru copii. Până în prezent, s-au vândut în lume peste cincizeci de milioane de exemplare ale cărţii.

Prezentare pe scurt: Într-o  zonă liniştită din Anglia rurală, unde-şi au sălaşul mai multe familii de iepuri, se arată la un moment dat semnele ameninţătoare ale apropierii oamenilor. Ce şanse vor avea un iepuraş vizionar, Hazel, şi fratele său, Fiver, dăruit cu toate virtuţile unei căpetenii, să-şi salveze prietenii şi să-şi poarte ceata înspre locuri neumblate de oameni, ca să-şi întemeieze noul sălaş? Şi ce sacrificii vor trebui să facă pentru a şi-l ocroti? Începe o călătorie cum nu le-a mai fost dat vreodată iepurilor, o adevarată odisee, cu pericole şi ispite la tot pasul, cu îndoieli şi temeri, cu intrigi şi caractere puternice. Destinatia: Watership Down, un deal în nordul comitatului Hampshire, locul ideal, ferit de
primejdii, unde iepurii îşi pot duce traiul fără griji. Descrierea comportamentului iepurilor sălbatici, folosită în carte de autor, are la bază lucrarea naturalistului englez Ronald Lockley, The Private Life of the Rabbit (1964).

Editura Humanitas oferă cadou patru volume din romanul Watership Down. Cărţile vor fi acordate prin tragere la sorţi. Pentru a câştiga unul din aceste volume trebuie să lăsaţi un comentariu la acest articol, prin care să răspundeţi la următoarea întrebare (dacă aveţi un copil destul de mare pentru a inventa o poveste, rugaţi-l să vă dicteze răspunsul):

Locuieşti la ţară, la marginea unei păduri, şi ai în spatele casei o grădină mare.
Într-o zi de toamnă descoperi vizuina unor iepuraşi sălbatici. Care este reacţia ta?

Fiecare participant are dreptul la un singur comentariu. Vă rog ca în rubrica „Nume” să folosiţi numele real, către care va fi făcută expediţia, şi verificaţi dacă adresa de mail este scrisă corect. Concursul se va desfăşura între 7-13 decembrie, ora 21:00. Cei patru câştigători au la dispoziţie 24h pentru a trimite adresa de expediţie; la expirarea termenului vom desemna un nou câştigător.

În cazul în care câştigătorii sunt din Bucureşti, sunt invitaţi să ridice premiul în cadrul evenimentului ce va avea loc la Librăria Humanitas – Cismigiu, sâmbătă, 15 decembrie, ora 17:00.

Info preţ: Librăria Editurii Humanitas

Librării online: Elefant.ro, Libris.ro, Librărie.net.

Cristina H.
Ultimele postari ale lui Cristina H. (vezi toate)
Posted in Concursuri-fulger, Editura Humanitas and tagged , , , , , .

70 Comments

 1. „wau, ce flumosi sunt”- zice baietelul meu de 2 ani si 4 luni. Apoi ma trage de maneca si zice:”hai sa le aducem mocov si vaza- Hai sa le aducem morcov si varza”.

 2. Castigatorii sunt rugati sa adauge un mesaj la acest articol, care sa contina numele real, adresa postala si un numar de telefon de contact. Datele nu vor fi publicate pe site.

  Daca castigatorii sunt din Bucuresti, sunt rugati sa participe sambata, ora 17:00, la evenimentul de la Libraria Humanitas Cismigiu, unde isi vor primi si premiile.

 3. Multumim mult. Norocoasa a adormit acum, inca nu stie, dar cu siguranta va fi extrem de bucuroasa, ii plac si ei cartile si povestile. Din pacate participam rar la actiunile acestea frumoase, din fericire castigam des intre rarele participari.
  Sa aveti cu totii doar suprize placute!

  Adresa noastra e:
  Nr. 44: Alexandrina Biris
  [edit]

 4. Cred ca am privi iepurasii de la departare, sa nu se sperie de noi…..si noi de ei(fetita mea e mai fricoasa, ii placa animalele foarte mult dar numai sa le vada de mai departe;)))

 5. Multumim muuuult!Este cu adevarat o surpriza ca am castigat.Este pentru prima data cand ne inscriem la un concurs si a fost cu noroc.O sa mai participam si pe viitor!Adresa noastra este:Luscan Robert

 6. Pentru ca avem un premiu nerevendicat / norocsul nu nr. 3 nu a dat niciun semn, am facut o noua generare…

  o carte merge la nr. 17.

  Norocosul are la dispozitie 24h pentru a raspunde la acest mesaj.

 7. Astazi am primit cartea.E cam grea pentru varsta noastra,dar incetul cu incetul o sa tot citim!Robert este bucuros de premiu.Multumim din suflet si sa realizati cat mai multe concursuri pentru ca ii stimuleaza frumos pe copii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea aninomatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente