Vineri – 7 decembrie 2012, ora 18.30,, la Sala de concerte a Universităţii Populare Ioan I. Dalles, Bdul N. Balcescu, nr. 18, Bucuresti (Piaţa Universităţii), are loc evenimentul Traditii si obiceiuri Românesti de Crăciun, eveniment recomandat copiilor cu vârsta cuprinsa între 6-12 ani (orientativ), părinţilor cât şi cadrelor didactice. Intrarea este liberă, însă datorită locurilor limitate, confirmarea participării se face la office@bonsiromania.ro sau la telefon 0732.601.254, precizându-se numărul de persoane şi un număr de telefon de contact.
Orgnizatorii îsi propun să implice copiii în cunoaşterea, păstrarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi spiritual românesc. Ei ar trebui să fie familiarizaţi, încă de mici, cu noţiuni legate de obiceiuri şi tradiţii româneşti, spiritualitate, port popular, meşteşuguri tradiţionale, elemente de arhitectură tradiţional românească etc. De asemenea, sunt oferite câteva motive pentru a participa la acest eveniment:
- Profesorul Dr. Corneliu Ioan Bucur, specialist în etnografie, va vorbi despre semnificaţiile şi ceremonialul tradiţiilor româneşti de Crăciun. Dl Bucur a dezvoltat pe parcursul a 20 ani materiale şi programe speciale pentru copii in calitate de Director al Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale „ASTRA” Sibiu, unde a creat cel mai mare Muzeu Etnografic în aer liber din Europa. Cu această ocazie, Dl Prof.Dr. Corneliu Ioan Bucur ne va prezenta materialul său intitulat ,,Abecedar şi Dicţionar Etimologic’’, unic in literatura de specialitate , realizat impreuna cu sociologul Raluca Ioana Andrei.
- Grupul Coral SOUND prezintă concertul de colinde „Poveste de Crăciun”, o călătorie imaginară a stelei în noaptea de Ajun, prin redescoperirea colindelor intrate în uitare, ce sunt caracteristice tradi?iilor române?ti din mosi-strămosi.
Grupul SOUND a luat fiintă în anul 1994, ca formatie corală mixtă a Casei de Cultură a Studentilor din Bucuresti. Concursurile internationale i-au adus medalii de aur, de argint, premii întâi si premii ale publicului pentru concertele de muzica tradiţională românească. Dirijorul corului – Dl Voicu Popescu a aniversat anul acesta 30 de ani de activitate şi a preluat bagheta dirijorală a Corului National de Cameră MADRIGAL, brand artistic unic al României.
- Anul electoral, școala altfel, nepăsarea și lipsa de viziune: schemă logică - 14 septembrie 2024
- Jurnal de început de școală - 9 septembrie 2024
- Cadouri pentru „doamna” în prima zi de școală - 31 august 2024
Doar cu Iris. Andrei nu a vrut.