Tablou de Craciun: scena nasterii Domnului

Trecem mai departe la capitolul idei de Crăciun: una la care eu şi Iris am muncit în paralel, dar separat, a fost scena naşterii lui Isus. Am avut un model din beţe de lemn, şi noroc cu Iris, că a fost fetiţă strângătoare şi toată vara le-a pus de-o parte pe cele de la îngheţată. A mai avut şi Andrei, dar el n-a terminat tabloul… Vara viitoare sigur le strângem cu mai multă atenţie, căci acum eu am rămas fără….

Materiale necesare:

  • şase beţişoare de îngheţată, şi unul subţire, de cafea
  • acuarele
  • lipici
  • sârmă pluşată

Tăiaţi 3 beţişoare pe jumătate. Veţi avea 2 jumătăţi pentru pereţii laterali, două pentru Iosif şi Maria, două pentru bebeluş (atenţie la proporţii) şi înger. Pictaţi cu atenţie, şi de preferat ochii îi faceţi la final, după ce se usucă, cu un creion. Ieslea o faceţi din beţişoarele subţiri.

Iris a folosit sârma pluşată să facă aura îngerului, eu am scos un fir aurit de la un ambalaj de flori, din care am umplut ieslea şi am realizat şi aura. M-am chinuit niţel şi am pus hârtie de calc pe spate, pentru a închide tabloul.

Proiectul este foarte simplu, aveţi însă nevoie de multă răbdare.

 

Nasterea Domnului. Tablou din betisoare de lemn
Nasterea Domnului. Tablou din betisoare de lemn

Cristina H.
Posted in Ce pot face doua maini dibace and tagged , , , , .

9 Comments

  1. Si mie mi-a placut varianta aceasta de scena si am retinut ideea. O vom face, negresit. Eu m-am gândit sa cumparam spatule medicale, sunt si nesterile, mai ieftine (oricum sunt ieftine). Asta pentru ca n-am mancat suficienta inghetata asta vara!

    • Cred ca sunt si mai late, si mai mari.
      Se gasesc betisoare si in magazinele de craft, daca vreti sa cautati.
      PS. inghetata gasiti si acum :), doua de fiecare si se rezolva problema 😉

  2. V-au iesit superb, tare mult imi plac. Am o groaza de betisoare din alea subtiri ca am tot fost la Starbucks in ultima vreme 😀 numai timp nu am…

  3. Nu prea ajung in magazine de craft, nici online nu vreau sa comand. Imi trebuie mai multe, nu o rezolv doar cu inghetatele :)) Pun link dupa ce le facem (inca sunt in verva cu ideea)!

  4. Buna seara!
    Daca ma poate cineva ajuta.
    Vreau si eu sabloane cu magii si nasterea lui Iisus, am vazut la cineva. Erau pictate si decupate. Va multumesc!

  5. …foarte frumoase tablourile…o idee super…noi toata vara am strans betisoare(pe care le-am utilizat la unele teme saptamanale)…Fabianei sigur o sa-i placa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Am fost informat că datele de identificare furnizate în adăugarea acestui comentariu sunt stocate în baza de date a blogului pentru a primi informațiile/comentariile nou apărute. În cazul în care nu mai doresc acest lucru, mă pot dezabona folosind linkurile din mailurile primite. De asemenea, pot cere ștergerea de pe site a informațiilor ce pot duce la identificarea mea, printr-un mesaj scris.


Pentru păstrarea anonimatului, folosiți un pseudonim și o adresă de mail inventată, precum a@a.a.



CabinaFotoSunt.eu - Distractie la evenimente